Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Πολλοί το είπαν σύνθημα, εμείς το λέμε ΟΡΑΜΑ. Το όραμα ενός μεγάλου ηγέτη και της παρέας του. Ήταν λοιπόν δίκαιο το ανανεωτικό-ευρωπαϊκό κομμάτι που αποσχίστηκε από το ΚΚΕ να καταλάβει την εξουσία; Θα προσθέταμε και χρήσιμο. Προφανώς αφού έγινε πράξη και βλέπουμε τ’ αποτελέσματα. Και ήταν δίκαιο γιατί οι πρωταγωνιστές χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Μόνο […]

16 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πολλοί το είπαν σύνθημα, εμείς το λέμε ΟΡΑΜΑ.

Το όραμα ενός μεγάλου ηγέτη και της παρέας του.

Ήταν λοιπόν δίκαιο το ανανεωτικό-ευρωπαϊκό κομμάτι που αποσχίστηκε από το ΚΚΕ να καταλάβει την εξουσία; Θα προσθέταμε και χρήσιμο. Προφανώς αφού έγινε πράξη και βλέπουμε τ’ αποτελέσματα. Και ήταν δίκαιο γιατί οι πρωταγωνιστές χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Μόνο που αποδείχτηκε περισσότερο οπορτουνιστικό παρά αριστερό. Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Φυσικά αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Κατά τη γνώμη μου ήταν επί πλέον και απαραίτητο για να καταλάβουμε, όσοι αφελείς, ότι τα όνειρα απέχουν από την πραγματικότητα και ότι πολύ δύσκολα γίνονται πράξη. ‘Η καλύτερα, αλλού το όνειρο κι αλλού το θάμα.

Ο κ Τσίπρας, αριστερός βέβαια, αφού έχει στερήσει στον εαυτόν του την πολυτέλεια της γραβάτας, ενώ απολαμβάνει με πολύ σεμνότητα βέβαια όλα όσα του προσφέρει η «περιορισμένη» κατά την κα Μπαζιάνα εξουσία του, έδωσε αφειδώς «αριστερές»  υποσχέσεις, καλώντας το λαό σε αριστερούς αγώνες.

Κατήγγειλε όλα όσα έκαναν οι σαμαροβενιζελαίοι, γερμανοστολιάδες και λοιποί:

Τα μνημόνια και την τρόικα

τον ΕΝΦΙΑ

τους πλειστηριασμούς κατοικιών

τη μείωση των συντάξεων και μισθών

το προσκύνημα στις αγορές, στους μερκελιστές, στον Ολανδρέου κλπ ….

Γιατί ήθελε να επιβάλει το δικό του αριστερό όραμα. Έτσι έχουμε τώρα τον αριστερό ΕΝΦΙΑ, τους αριστερούς θεσμούς, το αριστερό τρίτο Πρόγραμμα. Λίγο ακριβότερο βέβαια από το επαίσχυντο mail Χαρδούβελη των 2,5 δις μόνο, με ένα αρκετά ακριβότερο 85, 100, 200 δισ. Θα φανεί στη νεκροψία, πλην όμως με αριστερό πρόσημο και αυτό. Κάνει λοιπόν αυτός τους πλειστηριασμούς, θα πουλήσει αυτός τα δάνεια, θα πουλήσει αυτός τη ΔΕΗ φτηνότερα, αν δεν καταφέρει να την πτωχεύσει, αλλά με αριστερό βλέμμα. Όπως πούλησε τα αεροδρόμια … όχι μόνο φτηνότερα, αλλά και με δάνειε των ελληνικών τραπεζών.

Ταυτόχρονα αρνείται στους ιμπεριαλιστές Έλληνες και ξένους να ολοκληρώσουν επενδύσεις και να πλουτίζουν αυτοί πίνοντας το αίμα του εργαζόμενου λαού. Θα το πιει αυτό με αριστερό καλαμάκι και μάλιστα ανοξείδωτο. Το πλαστικό το απαγορεύει ο κ Τσιρώνης των οικολόγων.  Γιατί πως να έχουμε εμπιστοσύνη στους σαμαροβενιζελαίους, να τα κάνουν όλα αυτά.

Στα πλαίσια αυτά αντικατέστησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των σαμαροβενιζελαίων με συσσίτια, με επιδόματα και τόσα άλλα. Έτσι οι αγορές τον αναγνωρίζουν, οι ηγέτες συνομιλούν μαζί του. Εξ άλλου κάτι έχει για όλους.

Και τώρα ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε νέα κανονικότητα. Χωρίς καθόλου μνημόνια. Θα βγούμε στις αγορές, με μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης!!! Βέβαια και θα βαράμε τα νταούλια στις αγορές που μας περιμένουν.

Τώρα γατί εμένα μου θυμίζει αυτό τους αναστενάρηδες του Λαγκαδά, την ημέρα του Αγ. Κωνσταντίνου, δεν ξέρω. Βέβαια μην ξεχνάμε, τα νταούλια τα έχει δώσει σ΄ εμάς και εμείς θα πατάμε στα κάρβουνα. Τώρα πάλι αν και πόσο θα καούμε, θα το δούμε και δεν μας πειράζει, γατί όλα αυτά έχουν αριστερό πρόσημο!!!!

Σταμάτησε η διαφθορά του παλαιού συστήματος, και έφερε νέους δικούς του επενδύτες, αδιάφθορους,. Διόρισε το δικό του αδιάφθορο αριστερό στρατό ( 13000 περίπου). Τους δικούς του αδιάφθορους δικαστές, τη δική του αδιάφθορη και υπερκομματική ΕΡΤ!

Όλα όσα υποσχέθηκε ήταν δίκαια, λίγο ουτοπικά – ίσως όπως παραδέχτηκε – όμως δίκαια και βέβαια έγιναν όόόόλα πράξη.

Έδωσε στους συνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου την προσωπική διαφορά, πλέον των συντάξεων των νεοεισερχομένων και δέσμευσε τη χώρα να καταργηθεί το 2019. Αυτοί βέβαια κλείνουν τώρα το μάτι, ότι κάτι θα γίνει και θα το αποφύγουμε. Τύφλα να έχει ο Κόπερφιλντ.  Όχι για τίποτε άλλο, αλλά μη τυχόν και ξεγελαστούν οι ιθαγενείς και καταψηφίσουν την πρώτη φορά αριστερά και από λάθος την κάνουν παρένθεση. Όχι πρέπει να επανεκλέξουμε τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, μήπως πάρουν ολόκληρη την εξουσία να ικανοποιηθεί και η κύρια. Επί πλέον να κόψουν αυτοί τις παλαιές συντάξεις, όχι μια άλλη κυβέρνηση μη αριστερή. Διότι το κόψιμο μαζί με την αύξηση της φορολογίας, θα δημιουργήσουν πλεονάσματα. Βέέέβαια!!! Αριστερά πλεονάσματα, τα οποία η αριστερή κυβέρνηση, θα κάνει, αριστερά αντίμετρα. Βέέέβαια!!! Και από αυτά θα δώσει γλειφιτζούρια σε όσους δεν έχουν.

Τώρα σκέπτομαι μήπως πρέπει ν΄ αποφύγουμε να δοθούν γλειφιτζούρια, όχι τίποτε άλλο, αλλά κάποιοι έχουν και ζάχαρο. Μήπως καλύτερα ν΄ αποφύγουμε το τελευταίο όραμα να γένει πράξη;;;;

Το Φάντασμα του Κάστρου

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024