Ευθύνες για την απώλεια κονδυλίων προβολής της φέτας ζητά ο Αυγενάκης

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα των απωλειών των κονδυλίων για την προβολή της φέτας που οδήγησε στην αποπομπή των μελών του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ: «Τη στιγμή που ο κτηνοτροφικός κλάδος ασφυκτικά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης η Κυβέρνηση τού στερεί την ανάσα των κοινοτικών κονδυλίων ύψους […]

18 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα των απωλειών των κονδυλίων για την προβολή της φέτας που οδήγησε στην αποπομπή των μελών του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ:

«Τη στιγμή που ο κτηνοτροφικός κλάδος ασφυκτικά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης η Κυβέρνηση τού στερεί την ανάσα των κοινοτικών κονδυλίων ύψους 5,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση της Φέτας (Π.Ο.Π.), στις αγορές τις Ευρώπης, των Η.Π.Α και του Καναδά.

Μια ακόμα τραγική αποτυχία στο πλούσιο ιστορικό της Κυβέρνησης για την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη από τις 14 Μαρτίου 2018 εκφράσει την ανησυχία της με σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας παράλληλα καταγγελίες που έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Απέναντι σε αυτά ο Υπουργός παρέμεινε άφαντος μέχρι πρότινος οπότε και προέβη στον “αποκεφαλισμό” του διορισμένου από τον ίδιο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του.

Τι έχει να πει ο κ. Υπουργός στους Έλληνες κτηνοτρόφους και παραγωγούς για την απώλεια της χρηματοδότησης;

Μήπως, και για αυτό φταίει  η ΝΔ;

Ο κ. Αποστόλου έχει υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να αναλάβει τις ευθύνες του αντί να κρύβεται πίσω από τις μεθοδευμένες παρατήσεις των συνεργατών του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024