Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας

«Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή. «Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Το οφείλω […]

18 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

«Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή.

«Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Όπως λέτε κι εσείς “αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη”. Σας ευχαριστώ που μόνοι σας αποκαλυφτήκατε. Γνωρίζατε τις κατηγορίες πριν ακόμα υπάρξουν και τις διαρρέετε στον Τύπο πριν τις καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την επίθεση του στην Κυβέρνηση λέγοντας: «Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από αλαζονεία; Κυρίως το έκαναν από φόβο. Αυτά δεν μπορούν να μπουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν, έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και αυτός και οι συνεργοί του».

Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και στέλνει τη σκευωρία σε βάρος μας στην τακτική δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει να ψηφίζεις “ναι” σε έναν και “όχι” σε άλλον;Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας και το «πλεόνασμα» της κυβέρνησης ο κ. Σαμαρά είπε πως «κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνετε τις συντάξεις τότε θα υπάρχει ταμείο, δεν μας λέτε όμως ότι προκαλέσατε δύο χρόνια επιπλέον ύφεσης».

Τέλος. ο κύριος Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέδωσε την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024