Πιάστηκε 21χρονος αλλοδαπός για παιδική πορνογραφία

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε έγκληση, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε ανήλικη και κατόπιν συνομιλίας απέσπασε βίντεο με ασελγείς πράξεις. Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της […]

27 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε έγκληση, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε ανήλικη και κατόπιν συνομιλίας απέσπασε βίντεο με ασελγείς πράξεις.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και αλληλογραφία με την εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προέκυψε η διεύθυνση κατοικίας του 21χουνου σε περιοχή της Αττικής.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 21 Μαΐου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην κατοικία του  διαπιστώθηκε ότι, ο 21χρονος μετοίκησε μόνιμα στην Κύπρο.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Κυπριακές Αρχές για τις δικές τους ενέργειες, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024