Οι 20 μαχαιριές, η ζήλια και το τρίτο πρόσωπο στο έγκλημα της Αταλάντης

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει τις έρευνες σε τρίτο πρόσωπο που μπήκε στο γάμο του ζευγαριού – Για ζήλια του επιχειρηματία και γκρίνια μιλούν συγγενείς της άτυχης γυναίκας Τα αίτια που οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα μίσους, όταν ο Μάριος σκότωσε με είκοσι τουλάχιστον μαχαιριές τη σύζυγό του, Κωνσταντίνα, και έβαλε στη συνέχεια τέλος στη ζωή του […]

14 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει τις έρευνες σε τρίτο πρόσωπο που μπήκε στο γάμο του ζευγαριού – Για ζήλια του επιχειρηματία και γκρίνια μιλούν συγγενείς της άτυχης γυναίκας

Τα αίτια που οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα μίσους, όταν ο Μάριος σκότωσε με είκοσι τουλάχιστον μαχαιριές τη σύζυγό του, Κωνσταντίνα, και έβαλε στη συνέχεια τέλος στη ζωή του αναζητούν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η άτυχη Κωνσταντίνα φέρει αμυντικά τραύματα στα χέρια. Φαίνεται ότι πριν επέλθει ο θάνατός της. η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί για να σωθεί από τα χέρια του άντρα της αλλά δεν τα κατάφερε. Τραύματα στο λαιμό, στο στήθος, στο σβέρκο δείχνουν ότι προσπάθησε να αμυνθεί.

Συνδυασμός μίσους, ερωτικού πάθους και αντιζηλίας

Οι αστυνομικοί, έχοντας κάνει έναν κύκλο ερευνών, έχουν εστιάσει σε τρίτο πρόσωπο που μπήκε στο γάμο του ζευγαριού και είναι απόλυτα βέβαιοι πως το κίνητρο αυτής της τραγωδίας είναι συνάρτηση μίσους, ερωτικού πάθους και ερωτικής αντιζηλίας .

Οι καταθέσεις συγγενών και φίλων στη Σκάλα Αταλάντης ίσως δώσουν την απάντηση στο «γιατί» αφού το ζευγάρι παρόλο που ήταν μαζί είκοσι χρόνια- τα τελευταία 8 παντρεμένοι- δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Αυτό ήταν και το όνειρο της Κωνσταντίνας που σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα 42 της χρόνια. Ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί με τον άνθρωπο που είχε αγαπήσει και ερωτευτεί και τελικά την σκότωσε, καρφώνοντας είκοσι φορές το μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος και την άφησε να ξεψυχήσει πάνω στα βαμμένα με το αίμα χέρια του.

Τους βρήκαν οι γείτονες σε μια λίμνη αίματος

Στη συνέχεια ο Μάριος όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και πάτησε την σκανδάλη αυτοκτονώντας. Οι γείτονες βρήκαν το ζευγάρι μέσα σε μια λίμνη αίματος, στην κουζίνα του σπιτιού τους.

«Άργησαν να πάνε στη δουλειά τους και ανησυχήσαμε. Τηλεφωνούσαμε αλλά κανείς δεν απαντούσε. Πήγαμε στο σπίτι και βρήκαμε ένα παράθυρο ανοιχτό στην κρεβατοκάμαρα. Είχε και μια σκάλα όπου υπήρχαν κηλίδες αίματος. Μπήκαμε μέσα και στην κουζίνα τους βρήκαμε» λέει συγγενής του ζευγαριού.

Για ζήλια και γκρίνια κάνει λόγο συγγενής της Κωνσταντίνας

Στη ζηλοφθονία και στην γκρίνια αποδίδει το φονικό συγγενής της Κωνσταντίνας:

«Ήθελε να μεγαλώσει την οικογένειά της, ήθελε να κάνει παιδιά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν είκοσι χρόνια μαζί με τον Μάριο και οχτώ χρόνια περίπου παντρεμένοι. Ήταν πολύ αδύνατη, το τελευταίο διάστημα και την ρωτούσα:” Κωνσταντίνα μου , τι σου συμβαίνει;” και αυτή δεν έλεγε τίποτα. Ήταν πολύ άτυχη η Κωνσταντίνα, πρέπει να υπέφερε με την γκρίνια του και τη ζήλια του και δεν μαρτυρούσε τίποτα σε κανέναν .Δεν φαινόταν να περνούσε καλά μαζί του, την άγχωνε πολύ με τη δουλειά και τα λεφτά . Πολλές φορές της έλεγε: “Δεν έχουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, δεν έχουμε λεφτά” και αυτή υπέμενε την γκρίνια του και δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024