Αντίστροφη μέτρηση για τα μεγάλα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου κατά της εκχώρησης των δικαιωμάτων της Μακεδονίας

Συμμετέχουν και Θήβα, Χαλκίδα Παλλαϊκός ξεσηκωμός στην Μακεδονία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την 6η Ιουνίου, οπότε και έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια για την προστασίας της εθνικής κληρονομιάς και των δικαίων που απορρέουν από την ονομασία «Μακεδονία» και ετοιμάζεται να εκχωρήσει η κυβέρνηση στα Σκόπια. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει […]

2 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συμμετέχουν και Θήβα, Χαλκίδα

Παλλαϊκός ξεσηκωμός στην Μακεδονία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την 6η Ιουνίου, οπότε και έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια για την προστασίας της εθνικής κληρονομιάς και των δικαίων που απορρέουν από την ονομασία «Μακεδονία» και ετοιμάζεται να εκχωρήσει η κυβέρνηση στα Σκόπια.

Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν τον λαό να βγει στις πλατείες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (Δήμαρχοι που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ) οι Δήμαρχοι όλων των μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία.

Είναι αυτοί άλλωστε που θα σηκώσουν το βάρος της διοργάνωσης των συγκεντρώσεων παρέχοντας τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας. Αυτή την φορά η Εκκλησία συμπαραστέκεται από την αρχή στον αγώνα….

Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Ενορίες και πολιτιστικοί σύλλογοι εγγράφουν τα μέλη τους στις ημερήσιες εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 13 πόλεις. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί με ΙΧ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό Αστυνομίας και διοργανωτών προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι μετακινηθούν την ημέρα των συγκεντρώσεων.

Το συντονιστικό των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο κύριος όγκος των μελών του την επόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στην παλιά Πέλλα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση για τη Μακεδονία.

Τα μέλη του συντονιστικού έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνα πως τα πρώτα λεωφορεία έχουν γεμίσει.

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την πορεία των προετοιμασιών για τις συγκεντρώσεις.

Στη Χαλκίδα

Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών Ευβοίας, που υπογράφουν οι κ.κ. ΑΛ.ΔΑΥΡΗΣ,  ΑΘ.ΤΣΟΚΑΣ,  Γ.ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ,  Γ. ΦΡΑΝΤΖΗΣ, ΙΩΑΝ.ΤΗΝΙΟΣ, ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, τονίζεται:

«Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, διαλαμβανόμενοι την εμμονή της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και άλλων κομμάτων του κοινοβουλίου, εύκολα και ως αυτονόητο να δέχονται, βαφτίζοντας μάλιστα και ως εθνική νίκη,  να «χαρίζουν» την ιστορία και το όνομα της μίας μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής, στο κρατικό μόρφωμα-προτεκτοράτο των Σκοπίων, προς όφελος  της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης, του ΝΑΤΟ, και της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε.,  θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε.

Πιστεύουμε πως, κάθε παραχώρηση, με όποια «erga omnes»  σύνθετη ονομασία, περιλαμβάνοντας τη λέξη Μακεδονία, από τη μεριά των Ελλήνων και του Ελληνισμού, είναι πολιτική αυτοκτονία, διότι πέρα από το σφετερισμό της ελληνικής πολιτιστικής περιουσίας, αν δοθεί το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό  ή άλλον προσδιορισμό, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συνάντηση της… άλλης Μακεδονίας της Ελληνικής !

Να μην ξεχνάμε  ότι τα κράτη, διεκδικούν τα δικά τους συμφέροντα εις το διηνεκές!   Και η  επιδίωξη του κρατιδίου των Σκοπίων αλλά και των πατρόνων του είναι, απροκάλυπτα, εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας με το πρόσχημα του ονόματος!

Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής  Ελληνικής Μακεδονίας.

Τα Σκόπια έχουν υποχρέωση  να εγκαταλείψουν ελληνικά σύμβολα και αλυτρωτικές ιδεολογίες σε βάρος του Ελληνισμού και της Ιστορίας των Ελλήνων.  Δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε και να επιτρέψουμε  στα Σκόπια να καπηλευθούν  την Ιστορία μας!

Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε κανένα υβριδικό κράτος, καμία κρατική οντότητα που κατασκευάζουν τα ξένα θεσμικά κέντρα “κατακερματίζοντας” κράτη και  παραχαράσσοντας, μάλιστα, την Ιστορία.

Αυτοί που   πράττουν κατ’ αυτόν τον τρόπο  μόνο πολιτικοί παραχαράκτες της ιστορίας μπορούν να χαρακτηριστούν, η οποία Ιστορία τους περιμένει προς λογοδοσία !

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Εύβοιας σε μια μαζική, λαϊκή και δυναμική διαμαρτυρία, ώστε όλοι μαζί, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των ξένων κέντρων και των ντόπιων υποτακτικών τους. Χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα, χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς εθνικισμούς, παρά μόνο με την πίστη μας στην ιστορία μας, στην αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 στις 11 το πρωί στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.     Δεν είναι… «μοντέρνο» και… «προοδευτικό» να εκχωρείς  την Ιστορίας σου, είναι όλων μας πατριωτικό καθήκον η αντίδραση. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.!

… «Μια επανάσταση να ζήσουμε κ’ εμείς,

να ’χουμε κάτι να διηγηθούμε στα παιδιά μας!

Τους βολεμένους, δεν τους δόξασε κανείς

μόνο τους ήρωες είχαμε πάντα στην καρδιά μας…»

Ποίηση Γιάννης Κανδύλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024