ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Έθελξε στις αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις του, για το σχολικό έτος 2017-18, το Δημοτικό Σχολείο Αιδηψού, με τους μαθητές του, τους εκπαιδευτικούς και το Διευθυντή, Αθανάσιο Καραμουσλή, να παρουσιάζουν σειρά θεατρικών έργων, παιδικών παιχνιδιών και τραγουδιών, μέσα από τη ροκ, την παραδοσιακή και την έντεχνη μουσική μας σκηνή. Φυσικά πήραν μέρος σ’ αυτές όλες οι τάξεις με τους μαθητές τους και με θέματα που από τους εκπαιδευτικούς τους «ακούμπησαν» επάνω στη μόρφωση, τη θάλασσα και την περιβαλλοντική ρύπανση, την Ελλάδα με τη σύγχρονη ζωή της, αλλά και την οικονομική κρίση που την ταλανίζει και τέλος ένα νησί, που ασφαλώς αυτό κρύβει την Εύβοια, με την αλλαγή της ζωής του ποικιλοτρόπως, λόγω των πολλών τουριστικών μορφών που σιγά-σιγά το κατακλύζουν. Ασφαλώς ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρών Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε συζήτηση – τοποθέτηση. Θέμα της «ο τουρισμός και το αν αυτός είναι προνόμιο των λίγων ή καθολικό δικαίωμα του λαού». Ακολούθησε φυσικά η φιλολαϊκή πρόταση του ΚΚΕ, όπως μας την αποκάλυψε λεπτομερώς ο Θανάσης Καμαράτος. Ομιλητής ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του κομματικού γραφείου της Εύβοιας, ενώ η συστηματοποίηση της εκδήλωσης ανήκε στην ΚΟ του ΚΚΕ Αιδηψού-Ιστιαίας-Αρτεμισίου.
  • Οι μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη και στην πατρίδα μας, ακόμα και το καλοκαίρι, με τις ξαφνικές καταιγίδες, τη χαλαζόπτωση και τους κεραυνούς, αναγκάζουν τους αρμόδιους να λάβουν τα μέτρα τους. Ήδη τα ρείθρα στο οδικό τμήμα Ιστιαίας-Αιδηψού είναι ανοιγμένα και καθαρά, το φυλάκιο της Πυροσβεστικής στη Βαρβάρα πανέτοιμο, αλλά κάτι μένει ακόμη. Το περιστατικό στη Λάρισα, με τον 15χρονο τερματοφύλακα και τον κεραυνό, πρέπει να οδηγήσει στην τοποθέτηση αλεξικέραυνων στα γήπεδα και των δύο Δήμων της Βόρειας Εύβοιας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση