Ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία από το Δήμο Αλιβερίου-Κύμης

0

Την Τρίτη 19 Ιουνίου ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μαζί με  αντιδημάρχους του, επισκέφθηκαν δύο σημαντικά έργα οδοποιίας, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τα έργα αγροτικής  οδοποιίας  ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ και την βελτίωση της οδού  Κρεμαστός – διασταύρωση  Αγίου Γεωργίου – Ωρολόγι.

Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό  614.702,0 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το δεύτερο χρηματοδοτείται από τα πυρόπληκτα των πυρκαγιών του έτους 2007, και έχει  προϋπολογισμό 492 .000€.

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά ,αλλά και η ποιότητα της κατασκευής είναι πολύ καλή, σύμφωνα και με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που επιβλέπει και τα δύο έργα.

Πρόκειται για έργα αναπτυξιακά,  που διευκολύνουν τις μετακινήσεις και φέρνουν κοντά διαφορετικές περιοχές. Στο πρώτο έργο ανάδοχος είναι η εταιρία «Ντοβίνος Ευάγγελος του Θεοδώρου ΕΔΕ», ενώ στο δεύτερο είναι η «SEC Επιστημονικές Μηχανολογικές Κατασκευές Ανώνυμη Βιομηχανική  και  Εμπορική  Εταιρεία».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος  Κύμης-Αλιβερίου, έχει καταθέσει πρόταση ένταξης και άλλου έργου αγροτικής οδοποιίας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης,  2014 -2020,  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Υπουργείο έχει εκχωρήσει ένα συγκεκριμένο ποσό στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  η οποία το διαχειρίζεται .  Πρόκειται για το έργο βελτίωση  Αγροτικής Οδοποιίας Οκτωνιάς (Μουρτάρη-Μουρτερή ), προϋπολογισμού 500.000.0 € .

Η πρόταση του Δήμου έχει κριθεί επαρκής και επιλέξιμη από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και αναμένεται η ένταξη του έργου, ώστε αμέσως μετά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στη δημοπράτηση  και κατασκευή του.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση