Στην εταιρεία «Ηλιόδενδρο» η εκμετάλλευση του δασικού χωριού των Παπάδων για δέκα χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμμελος αποφάσισε την παραχώρηση κατά χρήση του συγκροτήματος οικίσκων με την ονομασία «Δασικό Χωριό» που βρίσκεται στη θέση «Παπάδες- Κρύα Βρύση», Τ.Κ. Παπάδων, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της  Ευβοίας στην εταιρεία «ΗΛΙΟΔΕΝΔΡΟ ΙΚΕ», με έδρα την Ιστιαία, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους της παραχώρησης. Το συγκρότημα […]

28 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμμελος αποφάσισε την παραχώρηση κατά χρήση του συγκροτήματος οικίσκων με την ονομασία «Δασικό Χωριό» που βρίσκεται στη θέση «Παπάδες- Κρύα Βρύση», Τ.Κ. Παπάδων, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της  Ευβοίας στην εταιρεία «ΗΛΙΟΔΕΝΔΡΟ ΙΚΕ», με έδρα την Ιστιαία, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους της παραχώρησης.

Το συγκρότημα αποτελείται από ένα πέτρινο οικίσκο 59τ.μ , είκοσι ξύλινους κεραμοσκεπείς οικίσκους δύο δωματίων, μικτού εμβαδού 59 τ.μ. το καθένα και ένα διώροφο λυόμενο οίκημα (εστιατόριο- καφετέρια με πλήρη εξοπλισμό), εμβαδού 190 τ.μ. Η περιφραγμένη επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται σε είκοσι στρέμματα και η συνολική επιφάνεια των κτιρίων είναι 1.429 τ.μ.. Από αυτά ένας ξύλινος κεραμοσκεπής οικίσκος παραμένει στην κατοχή της Υπηρεσίας του Δασαρχείου Λίμνης, προκειμένου να χρησιμοποιείται αφενός ως Δασοφυλακείο και για τη φιλοξενία υπαλλήλων του ΥΠΕΝ και της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και αφετέρου ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ο κεραμοσκεπής οικίσκος βρίσκεται στην είσοδο του Δασικού χωριού,. Έτσι μισθώνονται 19 ξύλινοι κεραμοσκεπείς οικίσκοι, ένας πέτρινος και ένα εστιατόριο – καφετέρια, με πλήρη εξοπλισμό.

Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε δέκα  έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε έτη, που θα γίνεται ύστερα από αίτημα του παραχωρησιούχου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Λίμνης.

Το ενοίκιο καθορίζεται σε 25.250,00 ευρώ ετησίως, το οποίο θα κατατίθεται στο τέλος κάθε εξαμήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024