Στο Καρπενήσι ξεκινά από αύριο ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”

Αποστολές με 700 και πλέον χορωδούς από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία θα μαγέψουν τους κατοίκους της Ευρυτανικής πρωτεύουσας Από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”. Συμμετέχουν σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία, […]

29 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αποστολές με 700 και πλέον χορωδούς από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία θα μαγέψουν τους κατοίκους της Ευρυτανικής πρωτεύουσας

Από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”. Συμμετέχουν σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ).

Τριάντα χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά-μουσικά δρώμενα του τόπου έχει συμπληρώσει το Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου, που ξεκίνησε το 1988 και φέτος θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου. Θα λάβουν μέρος χορωδιακά σύνολα απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σε 600 υπολογίζονται οι χορωδοί που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Καρπενήσι με αφορμή το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και τον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών ‘Antonio Vivaldi’, εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμό εδώ και πολλά χρόνια για την πόλη, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μαζί με τους συνοδούς των αποστολών, εκτιμάται ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 700. Εκτός από τις εμφανίσεις των χορωδιών στο Συνεδριακό Κέντρο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση στο κέντρο, συναυλίες κ.α. Η διοργάνωση έχει την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Καρπενησίου.

Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθ. Γεώργιος Ξενάκης. Στο Φεστιβάλ θα λάβει μέρος, όπως κάθε φορά, και η Μικτή Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi.

Το πρόγραμμα

Αύριο Σάββατο 30 Ιουνίου το απόγευμα (17.30-18.30), στο Συνεδριακό Κέντρο, θα ξεκινήσει ο διαγωνισμό χορωδιών με τη συμμετοχή δυο χορωδιών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Από τις 19.00 έως τις 22.00, θα γίνει η έναρξη του Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν την πρώτη ημέρα έξι χορωδίες από Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί θα διεξαχθεί παρέλαση χορωδιών στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίς το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συναυλία σε καφέ της Ποταμιάς. Το απόγευμα (17.30) θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός με ομάδες από τη Ρουμανία, ενώ αργότερα (19.00) έξι χορωδίες από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ισραήλ θα ανέβουν στη σκηνή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Τη Δευτέρα2 Ιουλίου, μεταξύ άλλων, το βράδυ (21.30) θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα γίνει η απονομή των μεταλλίων· θα έχουν προηγηθεί εμφανίσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού και του Φεστιβάλ, με χορωδίες από το Ισραήλ, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Τέλος την Τρίτη 3 Ιουλίου ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή θρησκευτική συναυλία η οποία θα γίνει από 19.00-21.00 στον Ιερό Ναό Παναγίας, με τη συμμετοχή χορωδιών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ θα ψάλλει ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024