Οργανώσεις και κάτοικοι επιχειρούν να μπλοκάρουν την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Ευρυτανία

Σωματεία και κάτοικοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση που ελήφθη στις 10 Απριλίου Να μην κατασκευαστεί αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρυτανίας, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 23 Σωματεία, περιβαλλοντικές Οργανώσεις, 480 κάτοικοι της περιοχής και φυσιολάτρες. Όλοι ζητούν να ακυρωθεί η από 10.4.2018 […]

3 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σωματεία και κάτοικοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση που ελήφθη στις 10 Απριλίου

Να μην κατασκευαστεί αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρυτανίας, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 23 Σωματεία, περιβαλλοντικές Οργανώσεις, 480 κάτοικοι της περιοχής και φυσιολάτρες.

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί η από 10.4.2018 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία χορηγήθηκε άδεια εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 40 MW στη Θέση «Μιχός-Βοϊδολίβαδο- Απέλινα» του Δήμου Αγράφων της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας.

Το έργο αποτελείται από ανεμογεννήτριες οι οποίες θα εγκατασταθούν στην κορυφογραμμή της Νιάλας Αγράφων. Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί και δεύτερος αιολικός σταθµός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Γραμμένη-Τούρλα- Καρνόπι» του Δήμου Αγράφων της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας ισχύος 46 MW.

Οι προγραμματισμένες εγκαταστάσεις των αιολικών πάρκων είναι σε απόσταση από τη λίμνη Πλαστήρα, σε τμήμα προστατευόμενης περιοχής Natura και θα καταλάβουν τις κορυφογραμμές από την Ευρυτανία μέχρι και την Αργιθέα, του νομού Καρδίτσας, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες.

Kατά τις Οργανώσεις, τους κατοίκους, κ.λπ. η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα Ευρωπαϊκών και Ελληνικών νομοθετικών διατάξεων (περιβαλλοντική νομοθεσία, νομοθεσία δημοσίων κατασκευών, έργων και οδοποιίας, δασικό κώδικα, κ.λπ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024