Τέλος στη δράση ληστή σε Άμφισσα και Άγ. Γεώργιο

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαπέντε κλοπές και απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, κυρίως περιοχών της Άμφισσας, αλλά και του Αγίου Γεωργίου Φωκίδας. Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε […]

3 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαπέντε κλοπές και απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, κυρίως περιοχών της Άμφισσας, αλλά και του Αγίου Γεωργίου Φωκίδας.

Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και συγκεκριμένα ενός 28χρονου και μίας 39χρονης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 24-02 έως και 27-05-2018, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη:

  • 8 κλοπών και 2 αποπειρών κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Άμφισσας Φωκίδας, καθώς και
  • 4 κλοπών και 1 απόπειρας κλοπής από οικίες, στον Άγιο Γεώργιο Φωκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024