Γιορτάστηκε στα Καμπιά η Αγία Κυριακή

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Προσκυνηματικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων. Αφ’ εσπέρας, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2018 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο […]

9 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Προσκυνηματικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων.

Αφ’ εσπέρας, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2018 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης,  Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στην ιερά Πανήγυρη προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχαρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Πορφύριο Γερμανό.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και αρκετών άλλων Ιερέων.

Πλήθη πιστών προσήλθαν και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον Τόπο Της, τα οποία είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στο χάρισμα της «θείας υιοθεσίας».

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν θαυμασιώτατα οι εκ Χαλκίδος Πρωτοψάλτες κ. Άγγελος Μαντάς, κ. Γεώργιος Καραγκούνης και κ. Ιωάννης Παπασωτηρίου, ενώ την ιερά Πανήγυρη διοργάνωσε εξαιρετικά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Καμπίων, υπό τον Εφημέριο Πρεσβ. Κωνσταντίνο Ξυνογαλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024