Εξαγωγές σε 11 χώρες πραγματοποιεί η Coca – Cola 3E από το εργοστάσιό της  Σχηματάρι

Την απόσταση Σχηματαρίου – Θεσσαλονίκης, περίπου 440 χιλιομέτρων, μπορούν να καλύψουν τα κιβώτια προϊόντων που παράγει πλέον ετησίως το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο Σχηματάρι, 73 εκατομμύρια κιβώτια, εάν υποθετικά κάποιος τα τοποθετούσε δίπλα δίπλα. Μετά τις επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου, η οποία παρουσιάστηκε χθες επισήμως, η εταιρεία μπορεί […]

11 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την απόσταση Σχηματαρίου – Θεσσαλονίκης, περίπου 440 χιλιομέτρων, μπορούν να καλύψουν τα κιβώτια προϊόντων που παράγει πλέον ετησίως το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο Σχηματάρι, 73 εκατομμύρια κιβώτια, εάν υποθετικά κάποιος τα τοποθετούσε δίπλα δίπλα.

Μετά τις επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου, η οποία παρουσιάστηκε χθες επισήμως, η εταιρεία μπορεί πλέον να καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αναγκών της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα να εξάγει προϊόντα της σε 11 χώρες με προοπτική για ακόμη περισσότερες το επόμενο διάστημα.

«Ακόμη και στα χρόνια της κρίσης μπορέσαμε και συνεχίσαμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Coca-Cola HBC Αναστάσιος Δαυίδ, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: «Είμαστε πολυεθνικός όμιλος, όμως η καρδιά μας βρίσκεται πάντα στην Ελλάδα».

«Είναι μύθος ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις. Συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα, προκειμένου να γίνονται μονάδες ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε πάλι στα ελλείμματα και στην αποβιομηχάνιση. Αυτό που μας λείπει είναι η πολιτική βούληση», υποστήριξε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα νομοσχεδίου για τη δημιουργία οργανωμένης βιομηχανικής περιοχής στα Οινόφυτα. Στο νέο Mega Plant της Coca-Cola 3Ε στο Σχηματάρι παράγονται 540 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, μεταξύ αυτών το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών. Επίσης, η παραγωγή του Σχηματαρίου καλύπτει το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου. Εκτός της Βουλγαρίας, τα προϊόντα που παράγονται στο εν λόγω εργοστάσιο εξάγονται ακόμη σε Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσσοβο, Κύπρο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία. Στο εργοστάσιο λειτουργεί επίσης αποθήκη 24.000 τ.μ. που μπορεί να εξυπηρετεί 300 φορτηγά ημερησίως, αλλά και τελωνειακή αποθήκη για τη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών που έχει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της η Coca-Cola 3E.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024