Η Χαλκίδα ετοιμάζεται να γιορτάσει την πολιούχο της Αγία Παρακευή

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, κατά την οποία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό της και θα ψαλλούν τα Εγκώμιά Της. Στην Ιερά Αγρυπνία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. […]

12 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, κατά την οποία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό της και θα ψαλλούν τα Εγκώμιά Της. Στην Ιερά Αγρυπνία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της επίσημης εορτής της πολιούχου στη Χαλκίδα, περιλαμβάνει την παραμονή Τετάρτη 25 Ιουλίου Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και στη συνέχεια λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, μέσα από την πόλη και    άφιξη της Πομπής στο «Στρογγυλό» της παραλίας. Θ’ ακολουθήσει δέηση και προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος. Την πανηγυρική ομιλία θα κάνει ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Η ημέρα θα κλείσει θρησκευτικά με αγρυπνία κατά την οποίαν θα τελεσθούν Ιερά Παράκληση και Χαιρετισμοί στην Αγία Παρασκευή – Όρθρος – Θεία Λειτουργία μέχρι τις 3 το πρωί

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο, όρθρο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Θ΄ ακολουθήσει το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024