Διώχνουν τις άμαξες από την παραλία της Καρύστου

Κλήσεις μοίρασε το λιμεναρχείο Καρύστου στις παραδοσιακές άμαξες, ενώ ταπαιδιά ζητούσαν επίμονα να πάνε βόλτα και οι αμαξάδες προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν το γιατί δεν μπορούν . Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και φυσικά κάποιο λόγο θα έχουν οι λιμενικοί, όμως τι διαφορά έχει η παραλία από τ΄ άλλα νησιά όπου οι άμαξες αποτελούν ένα […]

13 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κλήσεις μοίρασε το λιμεναρχείο Καρύστου στις παραδοσιακές άμαξες, ενώ ταπαιδιά ζητούσαν επίμονα να πάνε βόλτα και οι αμαξάδες προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν το γιατί δεν μπορούν . Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και φυσικά κάποιο λόγο θα έχουν οι λιμενικοί, όμως τι διαφορά έχει η παραλία από τ΄ άλλα νησιά όπου οι άμαξες αποτελούν ένα αναπόσπαστο στοιχείο της καλοκαιρινής περιόδου, αναρωτιούνται οι κάτοικοι της όμορφης πόλης.

Όπως τονίζουν οι άμαξες πρέπει να μείνουν στην θέση τους μιας και ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και όλοι θέλουν να μείνουν εκεί που είναι. Δεν έχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την κατάσταση και απορούν βλέποντας τις κλίσεις και τα παιδιά που έχουν επισκεφθεί την πόλη να θέλουν να πάνε βόλτα και να μην μπορούν.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ

Μια βόλτα με την άμαξαΟι πιο παραδοσιακοί μπορείτε να ανεβείτε σε μία από τις γραφικές, μόνιππες άμαξες και να πραγματοποιήσετε μια ρομαντική βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Τι πιο όμορφο από το να ανακαλύψετε τις ομορφιές των Σπετσών με το έτερον ήμισυ ή την παρέα σας, πάνω σε αυτό το γραφικό και ταυτόχρονα τόσο νοσταλγικό μέσο; Το Παλιό Λιμάνι, τα επιβλητικά καπετανόσπιτα, η ηρεμία του Αργοσαρωνικού και η εντυπωσιακή Ντάπια σας συστήνονται, ενώ σας συνεπαίρνει ο βηματισμός των αξιαγάπητων τετράποδων! Υπάρχουν δύο αφετηρίες, η μία στο λιμάνι και η άλλη στην πλατεία Ποσειδωνίου. Ξεκινώντας από την πρώτη, θα κατευθυνθείτε προς το Παλιό Λιμάνι και την Αγία Μαρίνα, ενώ από τη δεύτερη η βόλτα σας έχει κατεύθυνση προς τις Σχολές. Η τιμή είναι περίπου €20/20 λεπτά. Πηγή: www.greekguide.com, παρακαλώ!

Οι μόνιππες άμαξες της Αίγινας είναι κλασική αξία ή για άλλους μία ρετρό εμπειρία! Ξεκινούν από το λιμάνι και μέσα σε 20’ διανύουν τη χαρακτηριστική Αιγινήτικη παραλιακή περατζάδα.

Μία βόλτα με την άμαξα αποτελεί το καλύτερο μέσο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αίγινας. Κι αν η τιμή σού φαίνεται κάπως τσιμπημένη, σκέψου ότι έχεις την ευκαιρία να μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή ή ακόμη να νιώσεις κι εσύ για λίγο πρωταγωνιστής σε ελληνική ταινία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024