Αίσιο τέλος για τον 43χρονο ορειβάτη που εγκλωβίστηκε στη Δίρφυ

Οι άντρες της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο και αφου προσέγγισαν τον τραυματισμένο ορειβάτη περίμεναν να ξημερώσει για να τον κατεβάσουν με φορείο Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν συγγενείς ενός ορειβάτη ενημέρωσαν τις Αρχές ότι ο άντρας δεν έχει επιστρέψει. Η αστυνομική διεύυθυνση Εύβοιας και η πυροσβεστική υπηρεσία του […]

16 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι άντρες της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο και αφου προσέγγισαν τον τραυματισμένο ορειβάτη περίμεναν να ξημερώσει για να τον κατεβάσουν με φορείο

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν συγγενείς ενός ορειβάτη ενημέρωσαν τις Αρχές ότι ο άντρας δεν έχει επιστρέψει. Η αστυνομική διεύυθυνση Εύβοιας και η πυροσβεστική υπηρεσία του νομού κινητοποιήθηκαν άμεσα. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στην περιοχή της Δίρφυς, εκεί όπου ο αγνοούμενος έκανε ορειβασία, υπήρξε μαρτυρία από κτηνοτρόφο που είπε ότι άκουσε κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και μέλη της της Εθελοντικής Ομάδας Ψαχνών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα έπειτα από αρκετή ώρα κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη, που ήταν σχεδόν στην κορυφή της Δίρφυς, ο οποίος όμως είχε κατάγματα στο πόδι και στο χέρι, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί.

Έτσι αποφάσισαν να καλέσουν την 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να μπορέσουν να μεταφέρουν τον τραυματισμένο ορειβάτη, ηλικίας 43 ετών, από την Αθήνα.

Οι άντρες της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ έφτασαν στο σημείο και αφου προσέγγισαν τον τραυματισμένο ορειβάτη περίμεναν να ξημερώσει για να τον κατεβάσουν με φορείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο σημείο το βουνό είναι πολύ απόκρημνο και η κατάβαση με τον τραυματία στο φορείο δύσκολη και επικίνδυνη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τον 43χρονο ορειβάτη τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024