Τριάντα τέσσερις συλλήψεις στη Στερεά

0

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, σε  Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: ελέγχθηκαν 861 άτομα, εκ των οποίων 207 αλλοδαποί, καθώς και 677 οχήματα. Προσήχθησαν 48 άτομα, εκ των οποίων 11 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 34 άτομα, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 6, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 2, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις, 9  εκ των οποίων 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του ΚΟΚ. Επτά αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο, 3 για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, 2, για παραεμπόριο, 2, για παράβαση νομοθεσίας περί αιγιαλού και παραλίας, 1, για επαιτεία και 2 για άλλα ποινικά αδικήματα.

Από τους ελέγχους κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα είδη παραεμπορίου, ενώ Βεβαιώθηκαν συνολικά 262 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 239) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. Εξήντα τρεις για υπερβολική ταχύτητα, 9 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 8 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ και 146 λοιπές παραβάσεις. Επίσης 6 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 7 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. 3 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και 7 λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση