Τρίτη, Ιούνιος 25

Τον Αγ. Αιμιλιανό γιόρτασε η Χαλκίδα

0

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε δεκάδα κληρικών της πόλης, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, ενώ συμμετείχε και πλήθος ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού.

Στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθηκε στον αγώνα του Αγίου Αιμιλιανού για την υπεράσπιση της Αληθείας, τονίζοντας ότι «δεν αρκεί μόνο να έχει κάποιος το σθένος και την δύναμη της κραυγής του Αγίου κατά την πλάνης, αλλά χρειάζεται να διαθέτει και την γεμάτη από αγάπη για τον Χριστό καρδιά, ώστε να Τον ακολουθήσει στην οδό του μαρτυρίου».

Κλείνοντας, ευχήθηκε εγκάρδια στον πνευματικό του υιό π. Αιμιλιανό, ώστε να τον ενδυναμώνει ο Θεός σε όλους τους τομείς της διακονίας του και να απολαμβάνει της τιμής των συλλειτουργών του και του φιλοχρίστου λαού του Θεού.

Τους ύμνους έψαλλε Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Γεωργίου Καραγκούνη.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση