Η Μητρόπολη Χαλκίδας φιλοξένησε ξένους σπουδαστές

0

Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 επισκέφθηκαν την Μητρόπολη Χαλκίδας 25 φοιτητές και σπουδαστές από διάφορες χώρες του κόσμου, φιλοξενούμενοι της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία οργανώνει την τελευταία δεκαετία το «Πρόγραμμα Εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας και γνωριμίας με την ορθόδοξη παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό».

Τους φιλοξενουμένους υποδέχθηκε στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρσκευής ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου όπου και τους ξενάγησε, ενώ στην συνέχεια τους συνόδευσε ως την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου η υπό τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο Αδελφότητα της Ι. Μονής, παρέθεσε γεύμα.

Η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος των σπουδαστών, τους οποίους συνόδευαν τα στελέχη της Αποστολικής Διακονίας κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος και κ. Χρήστος Παλασκώνης, εντασσόταν στον σκοπό του προγράμματος, ο οποίος είναι, μέσα από την σειρά των μαθημάτων νεοελληνικής γλώσσας και των επισκέψεων σε Ιερές Μητροπόλεις, μοναστήρια και φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Εκκλησίας μας, χριστιανικά και αρχαιοελληνικά μνημεία και μουσεία, να γνωρίσουν τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό της Πατρίδος μας.

Μετά την Ιερά Μονή, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στην Αθήνα, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την συναναστροφή με τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση