Στην Ιστιαία για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας

Τo Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Ευγένιο Τσάλλα και Πορφύριο Γερμανό, επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην περιοχή «Ταξιάρχης» Ηλίων, όπου φιλοξενούνται 105 κορίτσια της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου, με αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη. Το απόγευμα […]

23 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τo Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Ευγένιο Τσάλλα και Πορφύριο Γερμανό, επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην περιοχή «Ταξιάρχης» Ηλίων, όπου φιλοξενούνται 105 κορίτσια της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου, με αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μητροπολίτης, πλαισιούμενος από τους Ιεροκήρυκες της Μητρόπολης Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και Νεκτάριο Ευγενικό και άλλους ιερείς, χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό του Ι. Ν. Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Ιστιαία, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της υπερπεντηκονταετούς διακονίας, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα προς το οποίο ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην Αγία Μαρία την Μαγηδαληνή, ως μάρτυρα και κήρυκα της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ τους Ύμνους έψαλλαν Χοροί Ιεροψαλτών από την Ιστιαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024