Τρίτη, Ιούνιος 25

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους σε Ραφήνα και Εύβοια

0

Συνεχίζονται οι έρευνες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για τυχόν εντοπισμό αγνοούμενων στη θάλασσα μετά τις φονικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ανατολική Αττική.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Nαυτικού, αλλά και ιδιωτικά πλεούμενα και λάβει χώρα σε μία ευρεία θαλάσσια περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην επιχείρηση θα λάβει μέρος και Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθούν τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων. Επισημαίνεται ότι, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση