Με απόφαση Φ. Σπανού, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων της Π.Ε. Εύβοιας αναφέρεται σε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού. H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις, που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του […]

27 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων της Π.Ε. Εύβοιας αναφέρεται σε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού.

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις, που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, πουεκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Για την ενημέρωση του κοινού θα εκδίδεται δελτίο τύπου, ενώ για την ενημέρωση των υπηρεσιών θα εκδίδεται έγγραφο από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας μία ημέρα πριν την έναρξη της απαγόρευσης, το οποίο θα αποστέλλεται με τηλεομοιοτυπία (fax).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024