Έπιασαν βοσκό που κρατούσε αιχμάλωτο ζαρκάδι

0

Κατάσταση αιχμαλωσίας αγρίου ζώου και συγκεκριμένα ζαρκαδιού αποκάλυψε καταγγελία στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας που κινητοποιήθηκε άμεσα ενεργοποιώντας τις υπεύθυνες Αρχές.

Με την παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας και του Δασαρχείου, το ζώο κατασχέθηκε και θα περάσει από τις ανάλογες εξετάσεις πριν απελευθερωθεί και πάλι σε φυσικό περιβάλλον.

Η καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου που καλεί όλους τους ευαίσθητους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά προκειμένου να προστατεύσουν άγρια ζώα που ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας αξιοποιώντας καταγγελία, πέτυχε σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Δασαρχείο να απελευθερώσει ζαρκάδι που διαβιούσε σε συνθήκες αιχμαλωσίας από τις πρώτες ημέρες της ζωής του στα Μάρμαρα Σπερχειάδας.

Συγκεκριμένα ειδοποιηθήκαμε ότι βοσκός είχε παράνομα στην ιδιοκτησία του ζαρκάδι οπότε κινητοποιήθηκε άμεσα το Α.Τ. Σπερχειάδας και το τοπικό Δασαρχείο το οποίο προέβη σε κατάσχεσή του.

Τις επόμενες ημέρες αφού γίνει κτηνιατρικός έλεγχος θα μεταφερθεί στο εκτροφείο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος όπου θα ζήσει στις συνθήκες που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Η άγνοια των πραγματικών αναγκών του ζαρκαδιού, η απουσία κτηνιατρικής φροντίδας και η αφύσικη κράτησή του σημαίνουν ότι το ζώο δεν ζούσε σε συνθήκες ευζωίας αλλά αντίθετα σε συνθήκες αιχμαλωσίας και κακοποίησης».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση