Η ζωή στο χωριό της Αγόριανης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες

0

Πρωτότυπες ορεινές δραστηριότητες με επίκεντρο τη ζωή στο χωριό οργανώνονται για πρώτη φορά στην Αγόριανη, από φέτος το καλοκαίρι.

Βιωματικές εμπειρίες της ζωής στο χωριό έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και των Δελφών, με αφετηρία τον ξενώνα Μαυροδήμο. «Αποφασίσαμε να δώσουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και το φυσικό κάλλος της Αγόριανης, μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, Θανάσης Μαυροδήμος.

«Οι επισκέπτες μπορούν οι ίδιοι να αρμέξουν τα ζώα στον στάβλο μας ή να ανοίξουν το φύλλο της χωριάτικης παραδοσιακής πίτας και να μαγειρέψουν το φαγητό τους στην κουζίνα του εστιατορίου μας. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν τσάι και θεραπευτικά βότανα στο αλπικό τοπίο και το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού το καλοκαίρι, σε οργανωμένες επισκέψεις μαζί μας. Παράλληλα, για τους πιο τολμηρούς, οργανώνουμε και πιο… συνηθισμένες ορεινές δραστηριότητες, όπως ποδηλασία με την True Wheels και πεζοπορίες υπό τον πιστοποιημένο οδηγό βουνού της «The North Face” Νίκο Τόδουλο», εξηγεί.

Ο κ. Μαυροδήμος συνεχίζει λέγοντας ότι «η Αγόριανη είναι ένας μαγικός τόπος για όλες τις εποχές του χρόνου και ενδείκνυται για εναλλακτικές δραστηριότητες. Ξεκινάμε φέτος και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας, από την περιοχή».

Ο ξενώνας βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση, ενώ τα ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής και δραστηριοτήτων ξεκινούν από 75 ευρώ το άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι της ταβέρνας και του ξενώνα είναι πιστοποιημένοι άκαπνοι χώροι. Είναι η πρώτη επιχείρηση στον Παρνασσό που παίρνει πιστοποίηση άκαπνων χώρων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση