Τρίτη, Ιούνιος 25

NP Ασφαλιστική: Ξεπέρασε το 200% ο δείκτης SCR στο α’ 3μηνο 2018

0

Στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη εφαρμογής των Solvency II διαμορφώθηκε ο δείκτης φερεγγυότητας (SCR) της NP Ασφαλιστικής κατά το Α’ τρίμηνο 2018 (στοιχεία 31/3/2018) φτάνοντας στο 202,2% ενώ ο δείκτης MCR διαμορφώθηκε στο 802% γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει 8 φορές παραπάνω κεφάλαια από τα ελάχιστα που απαιτεί η νομοθεσία.

Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίστηκε και η ανοδική πορεία των παραγωγικών μεγεθών της NP Ασφαλιστικής κατά το α’ τρίμηνο του 2018 επιβεβαιώνοντας την δυναμική πορεία της εταιρείας σε μία ανταγωνιστική συγκυρία. Η παραγωγή της εταιρείας στις 31/3/2018 κατέγραφε  άνοδο 11,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, με την αύξηση να προέρχεται κατά 12% από τον κλάδο αυτοκινήτου και κατά 8,6% από τους Κλάδους Πυρός & Λοιπούς Κλάδους.

Τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 53 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων βάσει  φορολογικού ισολογισμού ήταν 2,8 εκατ. ευρώ, με το αποτέλεσμα να είναι ενισχυμένο μέσα από το πολύ καλό λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρείας.

Επανεκπαίδευση δικτύου

Η βελτίωση των παραγωγικών μεγεθών ήρθε μέσα από το υφιστάμενο δίκτυο της εταιρίας και σε συνδυασμό με την προώθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εταιρείας όπως είναι η επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση των Συνεργατών της.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε στο τέλος Μαΐου τους πρώτους δύο κύκλους υποχρεωτικών σεμιναρίων επανεκπαίδευσης για τους τομείς Α και Β έτους 2018, με την παρουσία άνω των 500 συνεργατών σε κάθε σεμινάριο και με την διεξαγωγή 25 σεμιναρίων πανελλαδικά.

Τον Σεπτέμβριο 2018 θα ακολουθήσει ο 3ος κύκλος εκπαίδευσης με τον τομέα Γ΄ του 2018, καθώς επίσης και με σειρά επαναληπτικών σεμιναρίων επανεκπαίδευσης για τα έτη 2015-2018 και για τους 3 τομείς, για όσους συνεργάτες της εταιρίας δεν τα παρακολούθησαν στα προηγούμενα έτη.

Νίκος Ζάχος, διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών

Να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια της εταιρείας είναι ελληνικά και μάλιστα ο μεγαλομέτοχός της κατάγεται από την βόρεια Εύβοια. Έχει μεγάλη σταδιοδρομία στον ασφαλιστικό κλάδο και πρόκειται για τον Γιώργο Ζάχο, ο οποίος με σταθερά βήματα την καταξίωσε πανελλαδικά κι όπως καταγράφουν τα οικονομικά αποτελέσματα με συνεχή άνοδο παρά την οικονομική κρίση. Σήμερα στην εταιρεία έχει ενεργό ρόλο η δεύτερη γενιά, πρόκειται για τον υιό κ. Νίκο Ζάχο, ο οποίος προετοιμάζεται ν’ αναλάβει ηγετικό ρόλο με στόχο τη συνέχιση της  ανοδικής πορείας και υλοποίησης του οράματος του πατρός του.

Το 2018 η εταιρεία μετέφερε την έδρα της σε κτίριο της Λ. Κηφισίας, εκεί όπου μια άλλη γνωστή μας εταιρεία, η ΛΑΡΚΟ, στέγαζε τα δικά της κεντρικά γραφεία.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση