,

Φυτεία με είκοσι δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ιστιαίας

Φυτεία με 20 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας. Τα ανωτέρω δενδρύλλια, ύψους έως και 2 μέτρων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, πίσω από πυκνή βλάστηση, εμφυτευμένα σε γλάστρες και εκριζώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν και πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούταν για […]

17 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Φυτεία με 20 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια, ύψους έως και 2 μέτρων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, πίσω από πυκνή βλάστηση, εμφυτευμένα σε γλάστρες και εκριζώθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν και πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούταν για το πότισμά τους.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στο Μουρίκι Βοιωτίας, για διακίνηση παράνομου καπνού

Συνελήφθη, την Δευτέρα το απόγευμα στο Μουρίκι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 22χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση καπνού. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα μας.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με παρασκευή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή, εντοπίσθηκε ο 22χρονος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • 1.440 τσιγάρα, τα οποία περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού,
  • νάιλον συσκευασία που περιείχε (68) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και
  • σύνεργα για την παρασκευή των λαθραίων τσιγάρων (χαρτάκια, μηχανή γεμίσματος καπνού και φίλτρα).

Οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024