Άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας συνέλαβαν αλλοδαπό που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα στην παραλία Χαλκίδας

Κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, κατηγορούνται δύο ακόμα γυναίκες, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προχθές πρώτες πρωινές ώρες, παραβίασε κατάστημα στην παραλία Χαλκίδας και αφαίρεσε δύο παιχνιδομηχανές. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε […]

23 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, κατηγορούνται δύο ακόμα γυναίκες, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προχθές πρώτες πρωινές ώρες, παραβίασε κατάστημα στην παραλία Χαλκίδας και αφαίρεσε δύο παιχνιδομηχανές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο συλληφθείς ενέχεται επιπλέον σε πέντε (5) κλοπές – διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής, από καταστήματα στην ανωτέρω περιοχή.

Η λεία που αποκόμισε περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές [laptop, υπολογιστές παλάμης (pda)] και επιμεταλλωμένα κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 8.500 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όσο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ενδύματα.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε παραδώσει ηλεκτρονικές συσκευές που είχε αποκομίσει από την παράνομη δράση του, σε μία 22χρονη ημεδαπή και μία 20χρονη αλλοδαπή, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 17χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τα ανευρεθέντα αντικείμενα – προϊόντα κλοπών, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, που συνεχίζει την ερευνά, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του κατηγορουμένου και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024