Δυσαρέσκεια κατοίκων και παραθεριστών στην παραλία Καινούργιου για τη δυσοσμία του βιολογικού

0

Έντονη δυσοσμία αποπνέει ο βιολογικός καθαρισμός των Καμένων Βούρλων στην δυτική πλευρά προς την παραλία του Καινούργιου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.

Έντονες είναι οι διαμαρτυριών από κατοίκους και παραθεριστές της λουτρόπολης, για τις οποίες ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι: «Είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, αλλά και των παραθεριστών που διαμένουν στη δυτική πλευρά των Καμένων Βούρλων προς το δημοτικό διαμέρισμα του Καινούριου για έντονη δυσοσμία.

«Αυτό οφείλεται σε βλάβη του συστήματος αερισμού των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού και εκτιμάται ότι σύντομα η βλάβη θα αποκατασταθεί. Έ χουμε ενημερώσει την εταιρία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του και γίνεται αντικατάσταση ενός αγωγού».

Όμως διευκρίνισε ότι εκτός της δυσοσμίας δεν υπάρχει καμία άλλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και κυρίως δεν επηρεάζεται καθόλου η ποιότητα των νερών.

Ο κ. Συκιώτης ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την κατασκευή σύγχρονου, τρίτης γενιάς, βιολογικού καθαρισμού στον Άγιο Κωνσταντίνου, από όπου θα αποβάλλεται νερό κατάλληλο για άρδευση κάθε μορφής καλλιέργειας.

Τέλος γνωστοποίησε ότι σε περίπου έξι μήνες θα λειτουργήσει πλήρως ο βιολογικός καθαρισμός του Μώλου κι έτσι θα πάψει η αναχρονιστική λειτουργία των βόθρων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση