Γκιουζλεμέδες ή Τυροπιτάρι, ή τηγανητή τυρόπιτα της Εύβοιας

0

Όποιο menu κι αν κοιτάξετε στα εστιατόρια όλης της Εύβοιας, στα «ορεκτικά», θα βρείτε το τυροπιτάρι. Η παραδοσιακή τηγανητή τυρόπιτα δε λείπει βέβαια και από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι συνοδεύοντας το κυρίως πιάτο.

Υλικά:

Για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220-250γρ. νερό (όσο πάρει)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

90γρ λάδι

Για την γέμιση

500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι

3 κουταλιές της σούπας  γιαούρτι

1 αυγό

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση