Όλα έτοιμα για την έναρξη των Θερμοπυλείων

Ένας μήνας εκδηλώσεις ιστορίας και πολιτισμού στη Λαμία Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα των φετινών Θερμοπυλείων που θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στο Κάστρο Λαμίας στις 12:30, όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος Λαμιέων […]

25 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ένας μήνας εκδηλώσεις ιστορίας και πολιτισμού στη Λαμία

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα των φετινών Θερμοπυλείων που θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στο Κάστρο Λαμίας στις 12:30, όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και θα ξεναγηθεί στo αρχαιολογικό Μουσείο από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Έφη Καράντζαλη.

 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Βίβιαν Αργύρη

Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο κος Σταυρογιάννης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 14:30 στον «Πολυχώρο Πολιτεία» στον Άγιο Λουκά.

Τα «Θερμοπύλεια 2018» θα ξεκινήσουν στις 16.00 στο Μνημείο του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες,με τους Αγώνες Επίδειξης Τοξοβολίας που θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Αναλυτικό πρόγραμμα:

18:55 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών.

19:00 Τελικές βολές Αγώνων Επίδειξης Τοξοβολίας.

19:30 Λήξη των Αγώνων.

19:40 Χαιρετισμός Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη.

19:45 Χαιρετισμός πρώην Υπουργού κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.

19:50 Ομιλία της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και απονομή των μεταλλίων στους νικητές των Αγώνων Επίδειξης Τοξοβολίας.

20:15 Μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και ξενάγησή του από το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη.

20:30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

20:30 Συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα, το Θοδωρή Κοτονιά, τη Βιολέτα Ίκαρη και τους Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα «Θερμοπύλεια 2018» θα συνεχιστούν το Σεπτέμβριο με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο και στο Κάστρο της Λαμίας και θα ολοκληρωθούν με την Πορεία Τιμής και την Ποδηλατοδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιον» όπως ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024