Τρομερός ο Επασί, απέκρουσε πέναλτυ και έπαιζε μόνος του

Μοιραίος ο Ντιόγκο στο Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0 Ο Επασί σταμάτησε το πέναλτι του Φορτούνη. Το δοκάρι το σουτ του Χασάν. Στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έλυσε το γρίφο της άμυνας του Λεβαδειακού και χάρισε τη νίκη (1-0) στους «ερυθρόλευκους», που είχαν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια! […]

27 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μοιραίος ο Ντιόγκο στο Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0

Ο Επασί σταμάτησε το πέναλτι του Φορτούνη. Το δοκάρι το σουτ του Χασάν. Στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έλυσε το γρίφο της άμυνας του Λεβαδειακού και χάρισε τη νίκη (1-0) στους «ερυθρόλευκους», που είχαν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια!

Δεν ήταν Λουκέρνη. Ούτε φυσικά Μπέρνλι. Ομως ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε. Κι ας ήταν ο Λεβαδειακός. Αν δεν υπήρχε το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 62′ πιθανότατα οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπορούσαν να βρουν τον τρόπο τον απίστευτο Επασί. Επιασε πέναλτι του Φορτούνη (στο 42′) νίκησε τουλάχιστον 4 φορές τον Γκερέρο, έβγαλε το πλασέ του Χασάν.

Η δουλειά για τον Ολυμπιακό έγινε με το μίνιμουμ σκορ. Το 1-0 του δίνει τρεις πόντους και φυσικά ηρεμία για την δύσκολη ρεβάνς με την Μπέρνλι στην Αγγλία. Οσο για τον Λεβαδειακό. Εκανε ότι ήταν δυνατό για πρεμιέρα μέσα στο Καραϊσκάκης. Στηρίχτηκε πάνω στον Επασί που τον κράτησε κι έπαθε την μίνιμουμ ζημιά…

Με 75% αλλά χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Ουδεμία έκπληξη. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε την μπάλα στα πόδια του, έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Λεβαδειακό αλλά δεν έβγαλε την ένταση και την πίεση που είχε στα ματς με την Λουκέρνη και την Μπέρνλι. Το κοντέρ στο τέλος του ημιχρόνου έγραψε 75% κατοχή για τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς να έχει και τρεις αλλαγές στην 11αδα με τους Μεριά, Τοροσίδη, Πάρντο (αντί Μιράντα, Μπουχαλάκη, Ποντένσε). Ομως δεν είχε και γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν φάσεις αλλά είτε ήταν άστοχοι (η κεφαλιά του Γκερέρο που την έστειλε άουτ στο 5′) είτε έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Επασί (το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου στο 39′).

Ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε την σπουδαία ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ στο 42′. Ο Φορτούνης με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στο περιοχή, ο Ζησόπουλος του έκανε πέναλτι, ο Ελληνας μέσος το εκτέλεσε αλλά το έβγαλε κι αυτό ο Επασί. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει κι άλλο πέναλτι αλλά στο 44′ ρέφερι και βοηθός δεν είδαν το χέρι του Ντιόγκο στη σέντρα του Πάρντο.

4-4-2 από τον Μαρτίνς και ξεκλείδωμα με Λάζαρο

Ο Μαρτίνς βλέποντας την μεγάλη διαφορά αποφάσισε να τραβήξει στο πάγκο τις δύο αλλαγές (Τοροσίδη, Πάρντο) να επαναφέρει τον Μπουχαλάκη στα χαφ και να βάλει δεύτερο φορ δίπλα στον Γκερέρο (Χασάν). Ο Ολυμπιακός αυτόματα πίεσε περισσότερο και βρήκε κλασσικές φάσεις με τον Αιγύπτιο. Με την πρώτη να σταματάει στο δοκάρι (μετά από απόκρουση του Επασί στο 59′) και την δεύτερη να περνάει μόλις άουτ (με εντυπωσιακό ψαλιδάκι).

Ωστόσο ο Ολυμπιακός ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού (και κυρίως νίκησε τον Επασί) με το μακρινό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Ο Λάζαρος με απευθείας εκτέλεση από τα 30 μέτρα βρήκε γωνία στην μοναδική στιγμή του αγώνα που ο Επασί δεν υπολόγισε σωστά την φάση (στο 62′)

Πέντε φάσεις για γκολ αλλά τελικά 1-0

Μετά το γκολ του Χριστοδουλόπουλου ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους στην άμυνα του Λεβαδειακού. Χώρους που εκμεταλλεύτηκε για να βγάλει φάσεις αλλά ο Επασί δεν γινόταν να νικηθεί ξανά. Έβγαλε και το σουτ του Γκερέρο στο 66′ και το πλασέ του Φορτούνη στο 69′! Ο Ισπανός κυνήγησε το γκολ αλλά και στο 77′ και στο 82′ και στο 92′ έπεσε πάνω στον Επασί.

MVP: Θα μπορούσε να είναι ο Καμαρά. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού έκανε το πιο γεμάτο παιχνίδι. Θα επιλέξουμε τελικά τον Λάζαρο γιατί δεν έβαζε το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκίναγαν με γκέλα.

Αδύναμος κρίκος: Πάρντο. Πήρε την ευκαιρία του αλλά δεν βοήθησε καθόλου τον Ολυμπιακό. Η διαφορά με την εικόνα που είχαν οι φίλοι του Ολυμπιακού με τον Ποντένσε ήταν τεράστια. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Επασί. Γι’ ακόμα μια φορά κόντρα στον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έκανε σπουδαία εμφάνιση. Στην μοναδική στιγμή που δεν ενήργησε σωστά ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ. Έπαιζε μόνος του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η γκάφα: Το χέρι του Ντιόγκο. Μπορεί να μην τιμωρήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά έκανε ένα ανόητο χέρι που θα ήταν δεύτερο πέναλτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ευτυχώς γι’ αυτόν δεν δόθηκε.

Το στραγάλι: Ο Κουμπαράκης έδωσε το πρώτο πέναλτι στον Φορτούνη αλλά δεν έδωσε το δεύτερο στο χέρι του Ντιόγκο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην έπιασε απόδοση επιπέδου Λουκέρνης αλλά ο Ολυμπιακός τελικά πήρε τη νίκη έστω και δύσκολα. Κι αυτό γιατί ο Επασί βρέθηκε ξανά σε σπουδαίο βράδυ κι έβγαζε ότι πήγαινε μέσα. Μία φορά δεν αντέδρασε σωστά και ο Ολυμπιακός βρήκε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η δουλειά έγινε για τους «ερυθρόλευκους» έστω με το μίνιμουμ. Το 1-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Πάρντο (46′ Κούκα), Φορτούνης (87′ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Ντιόγκο, Κρνέτα (80′ Αντιλέχου), Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομο (71′ Καραχάλιος), Νανγκίς, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024