Χιονοθύελλα στον Παρνασσό

Χιονοθύελλα ξέσπασε στον Παρνασσό σήμερα το πρωί. Μπορεί να βρισκόμαστε στο μήνα Σεπτέμβριο, αλλά ήδη πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά, λόγω του «Ξενοφώντα». Οι ισχυροί άνεμοι και το πυκνό χιόνι δημιούργησαν ένα άκρως χειμερινό τοπίο που πολλοί αντικρίζουν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί πως εκτός από τον ‘Ολυμπο […]

27 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Χιονοθύελλα ξέσπασε στον Παρνασσό σήμερα το πρωί. Μπορεί να βρισκόμαστε στο μήνα Σεπτέμβριο, αλλά ήδη πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά, λόγω του «Ξενοφώντα».

Οι ισχυροί άνεμοι και το πυκνό χιόνι δημιούργησαν ένα άκρως χειμερινό τοπίο που πολλοί αντικρίζουν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον ‘Ολυμπο και το Βελούχι, και οι κάτοικοι στο Νυμφαίο της Φλώρινας είδαν χθες τις πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ η θερμοκρασία στον παραδοσιακό οικισμό έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου.

Επίσης στο Καϊμακτσαλάν ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -3 βαθμούς, βάζοντας τους κατοίκους της περιοχής απότομα στον χειμώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024