Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στην Εύβοια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, με τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους αρμοδιότητάς της, ανοιχτούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό,  το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, στο Διαχρονικό Μουσείο […]

24 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, με τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους αρμοδιότητάς της, ανοιχτούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό,  το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, στο Διαχρονικό Μουσείο Αρέθουσας, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση, η οποία πραγματεύεται την ιστορία της Χαλκίδας μέσα από εικόνες του παρελθόντος, οι οποίες περιλαμβάνονται στην φωτογραφική έκθεση «Επ΄ αυτώ τω Ευρίπω», που δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας και τον ΔΟΑΠΠΕΧ.

Επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου, από τις 8:30 έως τις 15:00, θα παρουσιαστεί η διαχρονική ιστορία της πόλης της Καρύστου, με βάση τις αρχαιότητες που εκτίθενται εντός του μουσείου, τους πίνακες που απεικονίζουν στιγμιότυπα της πόλης του προηγούμενου αιώνα, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες, του μεγάλου Καρυστινού ευεργέτη, Νικολάου Γιοκαλά, του ιδρυτή του Γιοκαλείου Ιδρύματος, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου, και τα οποία φιλοξενούνται στην είσοδο του Ιδρύματος. Η παρουσίαση, φέρει τον τίτλο «ΚΑΡΥ…, Οθωνόπολις, Κάρυστος: το ταξίδι της πόλης στο χρόνο, στον ίδιο πάντα τόπο».

Στη Χαλκίδα την επιμέλεια και παρουσίαση του προγράμματος έχει η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Ευβοίας, Γαλάτεια Κλαπάκη και στην Κάρυστο, την επιμέλεια και παρουσίαση του προγράμματος έχει η αρχαιολόγος και τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Ευβοίας, Φανή Σταυρουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024