«Η ύπαιθρος μπορεί να γίνει ξανά ο πυρήνας της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας», δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

«Για εμάς δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των μεγάλων αστικών κέντρων και αυτή των χωριών και της υπαίθρου. Για εμάς, όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από το που ζουν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος χαρακτηρίζοντας την ύπαιθρο ως τον πυρήνα της κοινωνίας και της οικονομίας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

«Ως ΝΔ δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις, αλλά δεσμευόμαστε πως με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα ξεκλειδώσουμε τις αστείρευτες δυνατότητες των Ηρακλειωτών, ώστε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν στο έπακρο, ώστε ο νομός και ολόκληρη η Κρήτη να μπουν ξανά σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι: «Κάθε τόπος έχει ανάγκη την αρωγή της πολιτείας, ώστε να προοδεύσει και να αναπτυχθεί. Ο νομός Ηρακλείου είναι ένας ευλογημένος τόπος με πάρα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία όμως, παραμένουν είτε εντελώς ανεκμετάλλευτα, είτε αξιοποιούνται σε ελάχιστο βαθμό. Με τις σωστές πολιτικές, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση επενδύσεων και σωστή προώθηση των προϊόντων μας, η ύπαιθρος του νομού μας μπορεί να αναγεννηθεί. Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στον τουρισμό, όσο και στον πρωτογενή τομέα. Η πλούσια πολιτισμική μας κληρονομία μπορεί ν’ αποτελέσει ακόμα ένα μοχλό υγιούς και στιβαρής ανάπτυξης, που θα αποφέρει οφέλη στον τόπο επί μακρόν. Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση επιλεγεί να αποστρέφει το βλέμμα, έχοντας αφήσει στην τύχη του τον νομό. Έργα υποδομής χρονίζουν, έχουμε σχολεία χωρίς δασκάλους και κέντρα υγείας χωρίς προσωπικό».

Από τα χωριά Σκινιάς, Κασσάνοι, Μουρνιά και Πύργος του νομού Ηρακλείου όπου και βρέθηκε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τους κατοίκους τα ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την υπερ-φορολόγηση, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη γήρανση του πληθυσμού, το συνταξιοδοτικό, τη φυγή των νέων προς τα αστικά κέντρα και το εξωτερικό, τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και την λειψυδρία. ‘Ακουσε όπως είπε τα παράπονά τους, τις αγωνίες τους, αλλά και την ελπίδα τους να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιφέρεια, είναι σίγουρα δύσκολες και τα προβλήματα πολλά. Η ύπαιθρος μπορεί να γίνει ξανά ο πυρήνας της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα κι ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν, καθώς και το κατάλληλα εφοδιασμένο ανθρώπινο δυναμικό. Για τους λόγους αυτούς, είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε, κυρίως στη νέα γενιά, πίσω την πίστη και την ελπίδα για το αύριο, που τόσο βίαια τους αποστέρησε η καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΖΑΝΕΛ. Η ΝΔ με σύμμαχο την ελληνική κοινωνία ανοίγει νέους δρόμους, δρόμους ανανέωσης κι εκσυγχρονισμού, με σκοπό όλοι οι Έλληνες να επανακτήσουν το δικαίωμά τους στην ελπίδα για την αναγέννηση της πατρίδας μας». Στα προβλήματα που πλήττουν τους κατοίκους της ενδοχώρας, ο κ. Αυγενάκης ενέταξε, όπως ανέφερε στους πολίτες, το θέμα της υπερφορολόγησης.

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε εσωστρέφεια την οικονομία συνολικά κι έχει εξουθενώσει τους πολίτες μέσω συνεχών φοροεπιδρομών, που πλήττουν περισσότερο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε αυτό το γκρίζο σκηνικό, αντιτείνουμε το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο που θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Οι 3 προτεραιότητες του σχεδίου μας είναι: α. δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας, το χρόνο, μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων, για την επόμενη πενταετία, β. μείωση των φορολογικών βαρών και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Κράτους, και γ. στήριξη των νέων και των ποιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ενισχυθεί η διάθεση των νέων να παραμείνουν στον τόπο τους και να ενδυναμώσουν την ενδοχώρα ο γραμματέας απάντησε στο Πρακτορείο: «Μετά από 4 χρόνια εσωστρέφειας και κρατισμού, η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές που θα δώσουν πνοή στην οικονομία για να αναπτυχθεί. Από τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, νέο χρήμα, νέες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσουμε, την επομένη κιόλας των εκλογών, προβλέπει σημαντική μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση η οποία σε συνδυασμό με μια έκρηξη επενδύσεων που θα προκαλέσουν οι αναπτυξιακές πολιτικές μας, θα οδηγήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια στη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων απασχόλησης και πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, σε ορίζοντα 3 χρόνων. Έτσι, θα κρατήσουμε τους νέους στον τόπο τους. Έτσι, θα γυρίσουν την ύπαιθρο δίνοντας ξανά ζωή και νέα δυναμική στην περιφέρεια».

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση