ΤΑΞΙΔΕΥΩ: Στην Άνδρο το νησί των εφοπλιστών

0

Το νησί, που πήρε το όνομά του από το μυθικό οικιστή της μινωϊκής περιόδου Άνδρο, είναι το δεύτερο σε μέγεθος Κυκλαδονήσι με πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις. Το ξερό τοπίο, δηλαδή, συνδυάζεται με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά, που σχηματίζουν ποτάμια προς τη θάλασσα, τρέχοντας όλο το χρόνο.

Λασία και Υδρούσα τα άλλα αρχαία ης ονόματα, από τη βλάστηση και το υγρό στοιχείο. Νησί γνωστό η Άνδρος από την πανέμορφη χώρα της με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα επιβλητικά αρχοντικά και το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, που θυμίζει την επαγγελματική δράση των κατοίκων, αλλά και τους εφοπλιστές της, τις Μαίνητες στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Πέταλο, το Γαύριο και το κοσμοπολίτικο Μπατσί.

Επίσης από την πολιτιστική της κληρονομιά, τις παραλίες της – 40 σε αριθμό – για κάθε γούστο και τους σπάνιους παραδοσιακούς μεζέδες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: μπιφτέκι Ρωμανόφ, τυρόπιτα με κοπανιστή Άνδρου, αιγαιοπελαγίτικα θαλασσινά, αλλά και αμυγδαλωτά, καλσούνια και γλυκά του κουταλιού. Σημεία αναφοράς των επωνύμων και των εραστών της ανδριώτικης ομορφιάς τα: Cavo d’ Oro, Σκάλα Café Yacht Club, Αύρα, Φυρίου, Λυγίζος, Λάσκαρης, Καντούνι, Σκαλάκια, Loukoubomb, Ίριδα, Capriccio, Αλς, Aneroussa Beach, Mastello, Λ.Κ. Γονέος και Βράχος.

Ελένη Μενεγάκη, Εύη Φραγκάκη και Νικολέτα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, οι λάτρεις των εντυπωσιακών παραλιών, αλλά και των τεχνών, της κοσμοπολίτισσας Άνδρου.

Ταβέρνα Cavo d’ Oro στο Μπατσί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση