Τσιομπανίδης: Ο Αποστόλου πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη για το αιγοπρόβειο γάλα

Λάβρος κατά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο Πρόεδρος και ιδρυτής του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Βάκης Τσιομπανίδης. Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα zougla.gr: «Το να προστατευθεί η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα δεν ήταν απλά θέμα πολιτικής πρόθεσης της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αλλά και υποχρέωση βάση νόμου. Όλοι μας γνωρίζουμε το τι μας […]

3 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Λάβρος κατά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο Πρόεδρος και ιδρυτής του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Βάκης Τσιομπανίδης. Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα zougla.gr:

«Το να προστατευθεί η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα δεν ήταν απλά θέμα πολιτικής πρόθεσης της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αλλά και υποχρέωση βάση νόμου. Όλοι μας γνωρίζουμε το τι μας οδήγησε στην κρίση και στην καταστροφή κτηνοτρόφων, μικρών και μεσαίων τυροκόμων αλλά και μακροπρόθεσμα ο κίνδυνος ως χώρα να χάσουμε την φέτα. Θεωρώ πως ο Αποστόλου είναι κύριος υπεύθυνος της κατάστασης αυτής και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Στα 4 χρόνια θητείας όχι μόνο δεν έπραξε τίποτα λειτουργώντας ως υπάλληλος ξένων συμφερόντων και του εγχώριου καρτέλ. Το μόνο που έκανε όσες φορές οι παθόντες κτηνοτρόφοι του έθεταν το ζήτημα ήταν να ψάλει ευχολόγια του τύπου η διεπαγγελματική της φέτας θα λύση όλα τα προβλήματα….Μια διεπαγγελματική όμως που ο ίδιος δυναμίτιζε, σαμποτάριζε και καθυστερούσε όπως η Πηνελόπη το υφαντό της. Το καρτέλ όλο αυτό το διάστημα αλώνιζε, λεηλατούσε με πρακτικές οργανωμένης μαφίας, οι τιμές έπεφταν και συνεχίζουν να πέφτουν και το ΥΠΑΑΤ συνέχιζε ως το τέλος ”τα στραβά μάτια”. Οι παράνομες πρακτικές χρήσης εισαγόμενου γάλακτος για παρασκευή ΠΟΠ προϊόντων, η απαξίωση και υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην ουσία χωρίς κονδύλια και στήριξη του κράτους, οδήγησαν την ”ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα” και τον ”λευκό χρυσό” της χώρας σε πλήρη απαξίωση. Κτηνοτρόφους να πουλάνε κάτω του κόστους και κάθε χρόνο με μαθηματική ακρίβεια να χρεώνονται ακόμη περισσότερο, κοπάδια να πωλούνται κάθε μέρα σε τιμές ξεφτίλα και όσα δεν πωλούνται να οδηγούνται σε άμεση σφαγή για μισό κομμάτι ψωμί. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής, του διωγμού- πογκρόμ κατά των κτηνοτρόφων έχουν και όνομα και επίθετο και θα έπρεπε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη τουλάχιστον για απιστία αφού δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε χρηματισμό.

Η ΝΔ και ο Χατζηδάκης φέρουν τον τίτλο του καταστροφέα της αγελαδοτρόφίας στην Ελλάδα με την περίφημη ξένων συμφερόντων εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Αποστόλου την καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας.

Το θέμα είναι πως όλοι μα όλοι ενεργούν ως υπάλληλοι των δανειστών και των συμφερόντων των χωρών του βορά, που κράτησε για τον εαυτό του την κτηνοτροφία της Ε.Ε. Εξάλλου τα πάνω απο 2,5 δις που δίναμε ως τώρα (φέτος σίγουρα θα δώσουμε περισσότερα) για εισαγωγές μόνο ζωοκομικών προϊόντων είναι η ενιαία ενίσχυση ενός έτους, βάλε και τα προϊόντα της φυτικής είναι πάρα πολλά τα δις και φυσικά ύποπτοι οι ρόλοι των υπουργών που δεν πιστεύω πως μόνο απο βλακεία λειτούργησαν καταστροφικά για την κτηνοτροφία αλλά στην τελική για την ίδια την οικονομία της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024