Δολοφονία Γερμανού, ποια πρόσωπα κρύβονται από πίσω

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση σχετικά με την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας του Γερμανού κυνηγού στη Λαμία πριν από λίγο. Έπειτα τις ευχαριστίες του γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Μ. Πουρσανίδη προς τον διοικητή και το προσωπικό του τμήματος Ασφάλειας Λαμίας και τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, για τον χειρισμό της υπόθεσης, τον λόγο πήρε ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης […]

28 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση σχετικά με την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας του Γερμανού κυνηγού στη Λαμία πριν από λίγο.

Έπειτα τις ευχαριστίες του γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Μ. Πουρσανίδη προς τον διοικητή και το προσωπικό του τμήματος Ασφάλειας Λαμίας και τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, για τον χειρισμό της υπόθεσης, τον λόγο πήρε ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄, Σταύρος Κουτουλογένης. Ο κ. Κουτουλογένης τόνισε, πως από την αρχή αποκλείστηκε η αυτοχειρία και άμεσα οι έρευνες στράφηκαν στο κοντινό περιβάλλον του θύματος. Το γεγονός είπε, πως το θύμα είχε πυροβοληθεί δύο φορές από πολύ κοντινή απόσταση και πισώπλατα, κατεδείκνυε ότι γνώριζε τον δολοφόνο του και μάλιστα ότι ήταν άτομο της εμπιστοσύνης του.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα προαναφερόμενα δεδομένα, σχετικά με τις συνθήκες τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης της ανθρωποκτονίας, η έρευνα επικεντρώθηκε στο στενό φιλικό περιβάλλον του θύματος και σε προσωπικές διαφορές οικονομικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία, με φυσικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, βάσει των οποίων κατέστη δυνατός ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των δύο εμπλεκομένων, οι οποίοι περιέπεσαν σε αντιφάσεις, σε σχέση με κρίσιμα σημεία της ερευνητικής διαδικασίας.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο 56χρονος που κατηγορείται έχει ποινικό παρελθόν, καθώς τον Ιανουάριο του 2000, είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού και παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων, στη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.

Τελικά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Ματζιώκας, υποστήριξε πως η υπόθεση είχε πολλές δυσκολίες. Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της έρευνας, αξιοποιήθηκαν εγκληματολογικά και άλλα πειστήρια, ενώ αναπτύχθηκε και συνεργασία, μέσω της Interpol, με Αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της αστυνομίας στους δύο εμπλεκόμενους, διακριβώθηκε το κίνητρο της ανθρωποκτονίας και συλλέχθηκαν όλα τα στοιχεία και δεδομένα, βάσει των οποίων σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και έγινε χθες η σύλληψή τους, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024