Αγνοούνται τρεις από την περιοχή Μαντουδίου

Φόβοι ν’ αυξηθούν οι αγνοούμενοι Μεγάλη η ζημιά που έχει πλήξει την βορειοκεντρική Εύβοια από τον «Ζορμπά», καθώς κι αυτή την ώρα οι δρόμοι είναι ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Ιδιαίτεα προβλήματα παρουσιάζονται στην περιοχή Δερβένι, ενώ όλοι οι κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. “Επί ποδός” βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της […]

30 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Φόβοι ν’ αυξηθούν οι αγνοούμενοι

Μεγάλη η ζημιά που έχει πλήξει την βορειοκεντρική Εύβοια από τον «Ζορμπά», καθώς κι αυτή την ώρα οι δρόμοι είναι ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Ιδιαίτεα προβλήματα παρουσιάζονται στην περιοχή Δερβένι, ενώ όλοι οι κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. “Επί ποδός” βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στον οποίο προΐσταται ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν δύο αγνοούμενοι από το Μαντούδι και ένας από την Στροφυλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως ο αριθμός των αγνοούμενων ν’ αυξηθεί και η περιοχή να θρηνήσει περισσότερα θύματα. Ευχή όλων βέβαια είναι να έχουν βρει καταφύγιο και να σωθούν από τα συνεργεία διάσωσης που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Πολλές επιχειρήσεις και σπίτια έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, καθώς τα ορμητικά νερά από τον Κηρέα, που τα τελευταία χρόνια δεν έχει καθαριστεί από τα φερτά υλικά, ο οποίος ξεχείλισε και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Μαντουδίου υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, αφού παρασύρθηκαν οι παράγκες τους μαζί με τα εμπορεύματά τους.

Δημόσια κτίρια, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Μαντουδίου πλημμύρισε και οι αποτιμήσεις από τις ζημιές που υπέστησαν δεν μπορούν να καθοριστούν ακόμη.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το λιμάνι στο Κυμάσι, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκομμένο εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας στο δρόμο και χρήζει αμεσότατης αποκατάστασης, καθώς την Τρίτη είναι προγραμματισμένο δρομολόγιο με τους αποκλεισμένους ταξιδιώτες στις Βόρ. Σποράδες.

Τις βραδινές ώρες αναμένεται τα ακραία φαινόμενα να εξασθενήσουν για να μπορέσουν τα συνεργεία διάσωσης να διευκολυνθούν στο έργο τους, με πρώτο μέλημα την ανεύρεση των αγνοουμένων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε πιθανά θύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024