Τεράστιες ζημιές στο Μαντούδι

Η καταστροφή στην Εύβοια είναι μεγάλη από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην παραλία Βλαχιάς. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά. Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του. […]

30 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η καταστροφή στην Εύβοια είναι μεγάλη από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην παραλία Βλαχιάς. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά.

Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του. Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου είχε διακοπεί, ενώ πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024