Ένας ξεχωριστός αγώνας ποδηλασίας ο MTB Race 2018 στην Κάτω Τιθορέα

Η διαδρομή του αγώνα θα περιλαμβάνει μονοπάτια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση που διεξάγεται για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά στην Κάτω Τιθορεά του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας περιμένει τους φίλους της ποδηλασίας και του αθλητισμού γενικότερα. Ο λόγος για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018. Η διοργάνωση αυτή θα έχει διάρκεια […]

9 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η διαδρομή του αγώνα θα περιλαμβάνει μονοπάτια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς

Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση που διεξάγεται για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά στην Κάτω Τιθορεά του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας περιμένει τους φίλους της ποδηλασίας και του αθλητισμού γενικότερα. Ο λόγος για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018. Η διοργάνωση αυτή θα έχει διάρκεια δύο ημερών,αφού θα λάβει χώρα στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018,στις οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποδηλατικοί αγώνες για όλες τις ηλικίες.

Κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν αυτούς τους αγώνες τόσο ιδιαίτερους είναι αφενός η τοποθεσία τους στις πανέμορφες πλαγιές του Παρνασσού, αφετέρου οι μοναδικές διαδρομές του, οι οποίες αξιοποιούν στο έπακρο τόση το φυσικό πλούτο όσο και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κάτω Τιθορέας.

Ο ποδηλατικός αγώνας «Κάτω Τιθορέα ΜΤΒ Race 2018» θα περάσει από χωριά όπως η Άνω Τιθορέα (επονομαζόμενη παλαιότερα και Βελίτσα), το Παρόριο και η Αγία Μαρίνα. Με τον τρόπο αυτό, οι αθλητές και οι επισκέπτες του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μέρη όπως το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας, την ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας, τα ερείπια της αρχαίας Τιθορέας ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού της Άνω Τιθορέας, τη σπηλιά στην οποία έζησε και έδρασε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, καθώς και την προτομή του Φιλοποίμενος Φίνου στην κεντρική πλατεία του χωριού της Κάτω Τιθορέας, από όπου θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα.

Πέρα όμως από χωριά της περιοχής, η διαδρομή του αγώνα θα περιλαμβάνει μονοπάτια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που μόνο ο Παρνασσός μπορεί να προσφέρει, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική ομορφιά μπορεί να βρεθεί στα πιο αναπάντεχαμέρη.

Ειδική αναφορά αξίζει η κατασκευή ειδικής πίστα σε δασίλιοπλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας για τις ανάγκες της διοργάνωσης, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο κληρονομιά ένα χώρο, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες αθλητικές και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται με πρωτοβουλία του Αθλητικού Σωματείου ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) μαζί με το BikeExpert και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος», τον Α.Π.Σ. Κιφισσός Κάτω Τιθορέα, το Σύλλογο Γυναικών Κάτω Τιθορέας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π)

Ο Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018, ένας αγώνας που πάνω από όλα πρεσβεύει την αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση, απέχει μόλις δύο εβδομάδες,και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία διοργάνωση που αξίζει και με το παραπάνω την προσοχή μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024