Πήγαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ και πήραν τα ψιλά του σούπερ μάρκετ στο Βαθύ

Με βαριοπούλες προσπάθησαν να διαρρήξουν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών έξω από σούπερ μάρκετ, από το οποίο άρπαξαν χρήματα από ένα μεταλλικό κουτί – Διέφυγαν, πυροβολώντας στον αέρα – Καμένο το αυτοκίνητο εντόπισε η ΕΛΑΣ Θρασύτατη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ΑΤΜ στην περιοχή Βαθύ Αυλίδας. Συγκεκριμένα στις 04:27’ τέσσερις δράστες που φορούσαν […]

29 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με βαριοπούλες προσπάθησαν να διαρρήξουν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών έξω από σούπερ μάρκετ, από το οποίο άρπαξαν χρήματα από ένα μεταλλικό κουτί – Διέφυγαν, πυροβολώντας στον αέρα – Καμένο το αυτοκίνητο εντόπισε η ΕΛΑΣ

Θρασύτατη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ΑΤΜ στην περιοχή Βαθύ Αυλίδας.

Συγκεκριμένα στις 04:27’ τέσσερις δράστες που φορούσαν full face κουκούλες, έφτασαν έξω από το σούπερ μάρκετ «Κρητικός» που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή, στην πρόσοψη του οποίου υπάρχει εγκατεστημένο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι δράστες έβαλαν μπροστά από το μηχάνημα ξύλινες παλέτες και επιχείρησαν με ένα μαύρο Golf να το παραβιάσουν.

Όταν διαπίστωσαν ότι η μέθοδός τους δεν αποδίδει, έθραυσαν με βαριοπούλα την βιτρίνα του καταστήματος και εισήλθαν σε αυτό ψάχνοντας για το χρηματοκιβώτιο. Στις αναζητήσεις τους βρήκαν ανασφάλιστο μεταλλικό κουτί από όπου αφαίρεσαν όσα «ψιλά» υπήρχαν για την τροφοδότηση των ταμείων, ενώ δύο εκ των δραστών εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο και μετέφεραν έξω από το κατάστημα για να το φορτώσουν στο όχημα.

Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Β’ Ομάδα ΟΠΚΕ Εύβοιας και αναγκάστηκαν να παρατήσουν το χρηματοκιβώτιο. Επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και ένας εξ αυτών πυροβόλησε στον αέρα – άγνωστο μέχρι στιγμής το όπλο – και έφυγαν με ιλιγγιώδης ταχύτητα.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών, οι δράστες που φαίνεται ότι είχαν εφεδρικό όχημα εξαφανίστηκαν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν φλεγόμενο το Golf στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας.

Συνεχίζονται οι αναζητήσεις, με την υπόθεση να την έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024