Σύσκεψη για τα τροχαία στη Α.Δ.

Σύσκεψη με αντικείμενο τα τροχαία ατυχήματα, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τις δυνατότητες μείωσης των συνεπειών τους στους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας, . Στη σύσκεψη μετείχαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αποστόλης Καραναστάσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής Τροχαίας Λαμίας  Ανδρέας Κυρίτσης, ο Αναπληρωτής. Διοικητής Α’ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων […]

27 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Σύσκεψη με αντικείμενο τα τροχαία ατυχήματα, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τις δυνατότητες μείωσης των συνεπειών τους στους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας, .

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αποστόλης Καραναστάσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής Τροχαίας Λαμίας  Ανδρέας Κυρίτσης, ο Αναπληρωτής. Διοικητής Α’ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων – ΠΑΘΕ  Γεώργιος Αντωνίου, και ο Αναπληρωτής Διοικητής Β’ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων – ΠΑΘΕ  Δημήτριος Ντόβας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, εξετάστηκαν οι θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Νομού Φθιώτιδας και κρίθηκε αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των υποδομών των οδικών αξόνων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας, η άμεση δημοπράτηση της «Μελέτης Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο του Νομού Φθιώτιδας», που έχει εκπονήσει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Συζητήθηκε, επίσης, η πορεία εφαρμογής του νέου Κ.Ο.Κ., ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στις διατάξεις του και προβλήματα που εντοπίστηκαν από την Τροχαία κατά τους πρώτους μήνες της ισχύος του.

Στο ίδιο θέμα, αναλύθηκαν στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, σε σχέση, αφ’ ενός με το είδος των παραβάσεων και τα αντίστοιχα ατυχήματα που παρουσιάζουν αριθμητική αύξηση, όπως και αυτά που μειώθηκαν και αφ’ ετέρου με τη γεωγραφική κατανομή τους στο οδικό δίκτυο.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την αντιμετώπιση, στο πλαίσιο του νόμου, της κίνησης των βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του ΠΑΘΕ και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο του Νομού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κίνηση των βαρέων οχημάτων στην περιοχή Προσκυνά, όπου τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι οξυμένα.

Με το πέρας της σύσκεψης, συμφωνήθηκε να μεταφερθούν τα συμπεράσματά της, από τον κ. Καραναστάση, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την περαιτέρω επεξεργασία τους, στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024