Απολογήθηκε σήμερα ο πατέρας από την Ιτέα

Ο πατέρας από την Ιτέα οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Άμφισσας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Νουζέλα επιχείρησε να κρεμαστεί στο χώρο κράτησής του με την μπλούζα του, αλλά τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή. Ο συνήγορος του μάλιστα ζήτησε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος από ψυχίατρο πραγματογνώμονα. Oπως […]

1 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Ο πατέρας από την Ιτέα οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Άμφισσας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Νουζέλα επιχείρησε να κρεμαστεί στο χώρο κράτησής του με την μπλούζα του, αλλά τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή. Ο συνήγορος του μάλιστα ζήτησε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος από ψυχίατρο πραγματογνώμονα.

Oπως λέει στην απολογία του, όλα έγιναν υπό την επήρεια τσίπουρου: «με ειλικρίνεια απολογούμενος καταθέτω ότι ενδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαϊου 2018, ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας ,μη ελέγχοντας τον εαυτό μου, την συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης σοβαρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών μου, ήλθα χωρίς να έχω την πρόθεση δηλαδή να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση , σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας της ακούσια έγκυο».

Στην απολογία του συγκεκριμένα είπε εκτός των άλλων:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται.Ουδέποτε θα ενεργούσα ασελγή πράξη στην ανήλικη θυγατέρα μου, που φροντίζω επιμελώς ως πατέρας σκληρά εργαζόμενος στην αποκομιδή ελαιών για να αποκερδαίνω τα απαραίτητα για τον βιοπορισμό της τετραμελούς οικογένειας μου.

Δεν θα επεδίωκα σε καμία περίπτωση λόγω της συγγενικής σχέσης καταρχήν , χαρακτήρος και αρχών ,να έλθω σε εξώγαμη συνουσία με την θυγατέρα μου, που την 30.9.2018 συμπλήρωσε το 16ο έτος της ηλικίας της και πάσχει από διανοητική στέρηση για αυτό φοιτά σε ειδικό Σχολείο, δεν θα διανοούμουν να την αγγίξω για να ικανοποιήσω την γενετήσια επιθυμία μου.

Αυτό το αποκλείω κατηγορηματικά. Εκτός αν απωλέσω τα λογικά μου η τελώ υπό την επήρεια αλκοόλης. Όταν η θυγατέρα μας την 20.9.2018 διακομίσθηκε με φρικτούς πόνους στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε κατόπιν ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η εγκυμοσύνη της συγκλονίσθηκα , τα έχασα κυριολεκτικά, διότι ήταν αναπάντεχη εξέλιξη ,αμέσως ενημερώθηκα για την αποβολήν του άρρενος εμβρύου , ώστε να προστατευτεί η υγεία της.

Θεώρησα υποχρέωση μου να καταγγείλλω το συμβάν αμέσως στην Εισαγγελική Αρχή,διότι πρόκειται για παράνομη ,αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ανήλικης θυγατέρας μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι αποτρόπαια ,ειδεχθής και αποκρουστική, ότι προσβάλλει την γενετήσια ελευθερία ,την αξιοπρέπεια της θυγατέρας μας ,που πάσχει από σοβαρή διανοητική στέρηση ,αλλά και ολόκληρης της οικογένειας μου, το κοινό αίσθημα της δημόσιας αιδούς και των ηθών ,καθώς φέρομαι να έχω έλθει σε σεξουαλική επαφή με την θυγατέρα μου.

Διέπραξα το χειρότερο έγκλημα σε βάρος της μοναδικής θυγατέρας μας, πού μέχρι σήμερα φρόντιζα σαν πατέρας με τον καλύτερο ,πιο υποδειγματικό τρόπο.

Νιώθω ψυχικά συντετριμμένος ,καταρρακωμένος, αηδιασμένος για την απαράδεκτη ,ανήθικη και έκνομη ενέργεια μου και είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της πράξης μου.Αφού συνελήφθην αντιλήφθηκα, συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί και είμαι πολύ απογοητευμένος ,καταδικάζω τον εαυτό μου.

Γνωρίζω ,αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι ασυγχώρητη!, πλήν όμως σας καταθέτω με ειλικρίνεια και ευθύτητα ,ότι δεν το επεδίωξα με βούληση την ανάρμοστη και ποινικά κολάσιμη πράξη μου με δόλο, έστω ενδεχόμενο δεν θα τολμούσα να πετύχω συνουσία με εξ αίματος συγγενή μου ,να τελέσω αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και πολύ περισσότερο με τήν 16 χρονη θυγατέρα μου».

Ο δικηγόρος του Βασίλης Νουζέλας ανέφερε:

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαριά ακραία περίπτωση ασέλγειας και αιμομιξίας ανιόντος με θύμα ανήλικη 16χρονη με διανοητική στέρηση.Ο κατηγορούμενος δεν θυμάται τι συνέβη. Τα έχει κυριολεκτικά χαμένα.Φρόντιζε την θυγατέρα του. Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης .Είναι συγκλονισμένος και βέβαια μετανιωμένος. Δεν μπορεί να διανοηθεί την αποτρόπαια πράξη του. Δεν συγχωρεί τον εαυτό του. Ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του. Ενδεχομένως αιτηθώ την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Προς στιγμήν δεν αμφισβητούμε τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ταυτοποίησης του DNA που τον καθιστά βιολογικό πατέρα του αγέννητου εμβρύου. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε καλύτερα να πεθάνει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024