Καταγγελία της ΕΛΜΕ στον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Κυριτσόπουλου έκανε καταγγελία το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Αφορμή αυτού ήταν η στάση του απέναντι στα αιτήματα μαθητών και καθηγητών του 3ου Λυκείου Χαλκίδας και του 2ου Λυκείου Αλιβερίου. Έχει καταγγελθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του από εκπαιδευτικούς για τη στάση του και τη συμπεριφορά του. Στο κείμενο της καταγγελίας τονίζονται τα εξής: “Καταγγέλλουμε […]

1 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Κυριτσόπουλου έκανε καταγγελία το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Αφορμή αυτού ήταν η στάση του απέναντι στα αιτήματα μαθητών και καθηγητών του 3ου Λυκείου Χαλκίδας και του 2ου Λυκείου Αλιβερίου. Έχει καταγγελθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του από εκπαιδευτικούς για τη στάση του και τη συμπεριφορά του.

Στο κείμενο της καταγγελίας τονίζονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τους γονείς την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΔΔΕ κ. Κυριτσόπουλου, που εφαρμόζει κατά το δοκούν και με υπερβάλλοντα ζήλο, τους έτσι κι αλλιώς, αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει η μία μετά την άλλη, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Έτσι, ενώ το εκπαιδευτικό κίνημα ζητά τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 20 (σαν ανώτερο όριο), ο ΔΔΕ (Σ.Σ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) επιβάλλει τη λειτουργία πολυπληθέστατων τμημάτων (29 μαθητές στο 2ο Λύκειο Αλιβερίου και 28 μαθητές στο 3ο Λύκειο Χαλκίδας), ενώ σε πολλά σχολεία του νομού  τα 27άρια τμήματα είναι πια ο κανόνας. Στη περίπτωση του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου δε, αφού εξάντλησε όλα τα άλλα μέσα που είχε για να δικαιολογήσει την απόφασή του, έκανε χρήση του απαράδεκτου νόμου Αρβανιτόπουλου, που προβλέπει υπέρβαση του αριθμού των μαθητών κατά 10% σε εξαιρετικές περιπτώσεις, χωρίς να εξηγεί πουθενά, ποιές είναι αυτές οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Αντίθετα δεν χρησιμοποιεί άλλες ευεργετικές για τους μαθητές διατάξεις, όπως στη περίπτωση του 3ου Λυκείου Χαλκίδας, που προβλέπουν ανώτατο όριο μαθητών 25, σε αυτό το σχολείο, λόγω στενότητας του χώρου των αιθουσών”.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει επιπλέον ότι τους έστησε σε ραντεβού ο κ. Κυριτσόπουλος, προφασιζόμενος ασθένεια, για να αποφύγει την συνάντηση. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

«Πέραν τούτων, ο ΔΔΕ Εύβοιας, εκτός του ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να εξηγήσει τις αποφάσεις του σε κανέναν, αποφεύγει συστηματικά την οποιαδήποτε επαφή με την ΕΛΜΕ, προφανώς γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Έφτασε δε στο σημείο, να προφασιστεί ασθένεια, 10 λεπτά πριν από προκαθορισμένο ραντεβού με το ΔΣ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να μην απαντήσει σε αυτά και άλλα πολύ σοβαρά ερωτήματα. Ο ΔΔΕ περιφρονεί κατάφορα, όχι μόνο κάθε δημοκρατική διαδικασία ελέγχου, αλλά και αυτή τη στοιχειώδη ευγένεια, να είναι στο ραντεβού που ο ίδιος έχει κλείσει, με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

Ο κύριος Κυριτσόπουλος ήταν αυτός που είχε πει σε παρελθόντα χρόνο, πως τα κενά στην Α΄ και Β΄ Γυμνασίου δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024