Πλήγματα μετρά η Εύβοια

Προτού ξεχαστούν τα συμβάντα των καλοκαιρινών πυρκαγιών, τα πλήγματα της μετρά όλη η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, έπειτα το πέρασμα του τυφώνα. Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων. Την Εύβοια χτύπησε ο “Ζορμπάς” και άφησε […]

1 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Προτού ξεχαστούν τα συμβάντα των καλοκαιρινών πυρκαγιών, τα πλήγματα της μετρά όλη η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, έπειτα το πέρασμα του τυφώνα. Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων.

Την Εύβοια χτύπησε ο “Ζορμπάς” και άφησε πίσω του καταστροφές και αγνοούμενους. Το Μαντούδι παραμένει αποκλεισμένο, ενώ των μέγεθος των καταστροφών είναι μεγάλο. Αγνοούμενοι παραμένουν τέσσερις άνθρωποι ακόμα, ένα ζευγάρι και ένας 27χρονος στο Μαντούδι και ένας κτηνοτρόφος στον Αλμυρό.

Ο γαμπρός του ζευγαριού ανέφερε: “Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου , δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας”.

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν και οι δρόμοι της Λίμνης Ευβοίας. Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής στα παραλιακά καταστήματα και στο οδικό δίκτυο.

Στην πόλη της Χαλκίδας η κυκλοφορία του οδικού δικτύου αντιμετώπισε προβλήματα, με πλημμυρισμένους δρόμους και κτίρια. Ο άνεμος είχε παρασύρει δέντρα, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει το δίκτυο του ΟΤΕ.

 

Πλημμυρισμένο βρήκαν σήμερα το κτίριο οι υπάλληλοι του ΚΕΕΔΥ.

Στην Πελοπόννησο εντοπίστηκε νεκρός συνταξιούχος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή του Βραχατίου στην Κόρινθο. Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο εν ώρα οδήγησης. O παραλιακός δρόμος του δήμου Βόχας πλημμύρισε και δημιούργησε καταστροφές σε καταστήματα, αλλά και αυτοκίνητα.

Στο οδικό δίκτυο της Αττικής παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων: 1) Η Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από το 5χλμ ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 2) Κόμβος Οινόης επί της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα 3) Οδός Κολοκοτρώνη ο.α. 64 περιοχής Αγίου Δημητρίου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Δημήτριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024