Σκουπίδια της Εύβοιας ταξίδεψαν στην πλατεία Συντάγματος

0

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος χθες Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ήρθαν αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερη δράση της Greenpeace. Μέλη της οργάνωσης άδειασαν στην πλατεία σκουπίδια από παραλία της Εύβοιας.

Μετέτρεψαν την πλατεία σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, ξαπλώνοντας επάνω σε στρώματα θαλάσσης, όπως ακριβώς κάνουμε το καλοκαίρι πλάι σε πλαστικά μπουκάλια που πετούν ασυνείδητοι.

Μία παραλία μέσα στην πλατεία, με καρεκλάκια για την άμμο και ομπρέλες, πλάι σε μεγάλο όγκο σκουπιδιών που μέλη της  Greenpeace μάζεψαν από την παραλία Χάρακας, στη Νότια Εύβοια.

Η Greenpeace υπογραμμίζει πως η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο βρώμικες θάλασσες του πλανήτη. Στην Ελλάδα, περίπου 40 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον κάθε μέρα. Για τον καθαρισμό της παραλίας του Χάρακα στην Εύβοια οι ακτιβιστές της Greenpeace συνεργάστηκαν με τον Δήμο Καρύστου και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών/Διασωστών Στύρων Ευβοίας.

Χρειάστηκαν δύο μέρες και περίπου εκατό εθελοντές για να συγκεντρωθεί μισός και πλέον τόνος σκουπιδιών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν από πλαστικό.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση