Έπιασαν έξι για κλοπές και κλεπταποδοχή εργαλείων

0

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάστηκε κλοπή αγροτικών και ηλεκτρικών εργαλείων που διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από 01 έως και 3 Οκτωβρίου 2018, από αποθήκη σε περιοχή της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, ηλικίας από 18 έως 25 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη και συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης συγκέντρωσης και διακίνησης παλαιών μετάλλων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ένας επιπλέον ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μέρος των προϊόντων κλοπών (αγροτικά και ηλεκτρικά εργαλεία), τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους,
  • αποσυναρμολογημένα μέρη εκκλησιαστικών μανουαλιών, τα οποία προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από άγνωστους δράστες την 28η Σεπτεμβρίου 2018, από το εσωτερικό Ιερού Ναού περιοχής της Βοιωτίας και αποδόθηκαν στον εφημέριό του, καθώς και
  • δύο κυνηγετικά όπλα, για τα οποία ο κατηγορούμενος στερείται σχετικής άδειας κατοχής τους.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση