Θύμα της βιασύνης του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

0

Σύμφωνα με πηγές από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα έδειχναν ως υποψήφιο τον Δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη, η βιασύνη του να προαναγγείλει την υποψηφιότητα του, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας δημοσκόπησης που έγινε προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ανέτρεψαν τη ροή των γεγονότων και μετά από μια αναβολή λήψης απόφασης επιλέχθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Με ομόφωνη απόφαση κομματικών στελεχών και βουλευτών επιλέχθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας. Η αρχική άποψη ήταν να υποστηριχθεί ο δήμαρχος Σκύρου, αλλά μια δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε να προηγείται ο κ.Αναγνωστάκης.

Στη συνέχεια κι ενώ υπήρχαν ακόμη περιθώρια, ο δήμαρχος Σκύρου προχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει τις αποφάσεις. Η στάση αυτή προκάλεσε, αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η στήριξη στον κ. Αναγνωστάκη.

Η απόφαση δυσαρέστησε τον κ. Χαζηγιαννάκη, ο οποίος εμμένει στην ανεξάρτητη πλέον υποψηφιότητα του, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα επιμένει μέχρι το τέλος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηγιαννάκης, είχε πάρει το «χρίσμα» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό όταν είχε επισκεφθεί το νησί, φήμες όμως που διαψεύδονται αρμοδίως.

Από κύκλους του Δήτρη Αναγνωστάκη, πληροφορούμαστε ότι αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας να αναγγείλει την υποψηφιότητά του, οπότε σύντομα θα υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του Γ.Γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση