Αγιασμός στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

0

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο της  Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός, για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιότερους και νέους, για την αξία της βυζαντινής μουσικής παράδοσης και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη για την αγάπη του και τη στήριξή του και εξήγησε στους σπουδαστές τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, ενώ τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Παρέστησαν ο Διευθυντής της Σχολής, δρ Γρηγόριος Αναστασίου, οι διδάσκοντες π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, κ. Δήμος Τσίμπος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, κ. Άγγελος Μαντάς, κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, κ. Γεώργιος Αντωνίου, κ. Κυριάκος Στάντζος, κ. Μαρία Καψάλη και κ. Βασιλική Τσιτσάκη και περισσότεροι από 150 σπουδαστές.

Αγιασμός τελέστηκε και στο παράρτημα της Σχολής στην Ιστιαία, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, από τους Ιερείς της Πόλεως Ιστιαίας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Θάνο και Γεώργιο Χαιρόπουλο, με την συμμετοχή και των καθηγητών Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου, κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, κ. Παναγιώτη Αναστασίου και κ. Γαβριήλ Μαυρομάτη και των σπουδαστών.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση